REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin
Publicat pe 15.01.2017 la 15:30 Actualizat pe 15.01.2017 la 15:52
Pentru ziua de duminică v-am pregătit o reţetă pentru un preparat simplu, dar gustos care se face foarte repede. Cu siguranţă veţi impresiona cu această reţetă.
Pentru ziua de duminică v-am pregătit o reţetă pentru un preparat simplu, dar gustos care se face foarte repede. Cu siguranţă veţi impresiona cu această reţetă.
INGREDIENTE:
- 2 rondele de somon
- condimente pentru peşte
- 150 ml smântână de gătit
- 50 g brânză cu mucegai albastru
- 1 lingură plină cu maioneză cu usturoi
- 2 cartofi potriviţi
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Pentru început se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe, aceştia se pun la fiert în apă cu sare şi cu puţin rozmarin. După ce se fierb, se scurg de apă şi se amestecă cu puţin ulei, sare şi piper, conform bucataras.ro.
Într-o tigaie tip grill se pune foarte puţin ulei, se pun rondelele de somon şi se lasă până se rumenesc puţin.
Pentru sos: se pun la foc mic smântâna de gătit şi brânza albastră şi se amestecă bine. Pentru ca sosul să fie cremos şi fin, amestecul se pune în blender şi se mixează puţin. Sosul se va amesteca şi cu puţină maioneză.
Poftă bună!
D.S.