REŢETA ZILEI – LUNI: Musaca de cartofi cu carne tocată!
Publicat pe 13.02.2017 la 15:45 Actualizat pe 13.02.2017 la 16:25
Vrei ceva uşor de mâncat, dar şi rapid de pregătit? Ei bine, ţi-am pregătit o reţetă de musaca de cartofi cu carne tocată extrem de simplă care parcă se face singură. Iar rezultatul e curcubeu pe cerul gurii.
Vrei ceva uşor de mâncat, dar şi rapid de pregătit? Ei bine, ţi-am pregătit o reţetă de musaca de cartofi cu carne tocată extrem de simplă care parcă se face singură. Iar rezultatul e curcubeu pe cerul gurii.
Ingrediente:
- 300 gr de cartofi;
- 200 gr de carne tocată;
- mozzarella;
- sâmântână 10% grăsime;
- sare, pătrunjel şi piper.
Cum se prepară
Pentru început, se curăţă cartofii de coajă, se spală, după care se taie felii şi se pun într-un castron, unde se condimentează cu sare şi piper.
Bun, acum iei o tavă în care pui un rând de cartofi, peste adaugi carne tocată, iar peste aceasta câteva felii de mozzarella. Apoi iei nişte pătrunjel tocat şi presari pe deasupra. Acum, mai adaugi un rând de cartofi, carne tocată, pe care o acoperi cu felii de mozzarella şi pătrunjel peste.
Acum sunt ultimele pregătiri! Mai pui un rând de cartofi, pe care-i acoperi cu mozzarella dată pe răzătoare. Într-un bol pui smântâna, două ouă şi amesteci bine. Iar conţinutul îl pui peste ingredientele din tavă.
Se pune la cuptor 45 de minute cu tava acoperită, iar alte 15 minute se lasă neacoperit la 190 de grade Celsius.
Poftă (ne)bună!
D.D.