REŢETA ZILEI - MARŢI: Mere în foietaj! Perfecte pentru o zi geroasă de iarnă
Publicat pe 10.01.2017 la 11:00 Actualizat pe 10.01.2017 la 11:18
O reţetă de sezon! Merele în foietaj sunt preparatul perfect pentru această perioadă a iernii. Merele sunt aromate cu rom, scorţişoară şi portocală.
O reţetă de sezon! Merele în foietaj sunt preparatul perfect pentru această perioadă a iernii. Merele sunt aromate cu rom, scorţişoară şi portocală.
INGREDIENTE:
- mere mici
- aluat de foietaj decongelat
- zahăr fin cu arome (scortişoară, coajă de portocală)
- marmeladă
- 1 gălbenuş
- 1 linguriţă de lapte
- zahăr pudră vanilat
MOD DE PREPARE:
Merele se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor. Se presară peste ele din abundenţă zahăr fin cu arome. Foaia de aluat se întinde cu sucitorul, apoi se va tăia în pătrate, astfel încât să încapă mărul în foietaj.
Fiecare măr se umple cu marmeladă, apoi se împachetează cu aluatul. Fiecare se va unge cu pensula cu gălbenuş amestecat cu lapte, conform bucataras.ro.
Merele în foietaj se pun la cuptor la 180 de grade, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Merele se vor servi calde, pudrate cu zahăr vanilat sau îngheţată de vanilie!
D.S.