REŢETA ZILEI - MIERCURI: Prăjitură cu vişine şi ciocolată
Publicat pe 27.05.2015 la 16:28 Actualizat pe 28.05.2015 la 01:01
E mijlocul săptămânii, aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă dulce, care să vă binedispună şi să vă dea energie pentru restul săptămânii: prăjitură cu vişine şi ciocolata.
E mijlocul săptămânii, aşa că ne-am gândit să vă propunem o reţetă dulce, care să vă binedispună şi să vă dea energie pentru restul săptămânii: prăjitură cu vişine şi ciocolata.
Ingrediente pentru blatul de ciocolată: 150 g de ciocolată cu lapte, 100 g de făină, 5 ouă, 150 g de unt, 150 g de zahăr, un praf de sare
Ingrediente pentru cremă: una sau două tablete de ciocolată albă, 400 g de frişcă, 250 de g de vişine
Ingrediente pentru decor: ciocolată rasă, fulgi de migdale
Mod de preparare blat: topeşte ciocolata pe baie de aburi, apoi las-o puţin să se răcească. Apoi, adaugă treptat şi restul ingredientelor. Zahărul şi untul se amestecă bine până se topesc cristalele. Separă albuşurile de gălbenuşuri, bate-le cu puţină sare până se formează spuma, apoi se toarnă peste celelalte ingrediente. Amestecă din nou până se încorporează şi făina. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se introduce în cuptorul preîncălzit.
Mod de preparare cremă: Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, după care se lasă la răcit. Ciocolata topită se amestecă cu frişcă şi se pune recipientul deoparte.
Asamblare prăjitură: Se pune crema de ciocolată albă peste foaia de blat şi se aşează vişinele deasupra, apoi se acoperă totul cu cealaltă jumătate de blat.
Citeşte şi: