REŢETA ZILEI - MIERCURI: Salată de pui la grătar şi lipie coaptă. Numai bună pentru regimul de după sărbători
Publicat pe 04.01.2017 la 12:35 Actualizat pe 04.01.2017 la 12:54
Sărbătorile înseamnă bucate delicioase, iar acestea duc la kilograme în plus. Dacă sunteţi în aceeaşi situaţie, iată o reţetă delicioasă de salată cu pui, perfectă pentru a reveni uşor la silueta dorită, conform casepractice.ro.
Sărbătorile înseamnă bucate delicioase, iar acestea duc la kilograme în plus. Dacă sunteţi în aceeaşi situaţie, iată o reţetă delicioasă de salată cu pui, perfectă pentru a reveni uşor la silueta dorită, conform casepractice.ro.
Salata cu pui la gratar şi lipie coaptă este atât o masă gustoasă, cât şi una consistentă şi sănătoasă. Este alegerea perfectă pentru un prânz uşor.
Ingrediente:
415g piept de pui dezosat şi fără piele
450g salată iceberg
100g brânză feta
o roşie
100g măsline kalamata
200g lipie libaneză
2 linguri suc de lămâie
2 linguri oţet balsamic
5 linguri ulei de măsline
o linguriţă plină de oregano uscat
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la 200 grade, unde veţi adăuga,pe o tavă, lipiile în bucăţele pe o hârtie de copt. Acestea trebuie să fie stropite înainte cu ulei de măsline. Se lasă în jur de 10 minute la cupor, urmărind lipiile să nu se ardă. După ce se fac, le puteţi scoate şi lăsa la răcit.
Într-o tigaie tip grătar, puneţi puiul în felii, condimentaţi-le cu sare şi oregano şi lăsaţi-le la rumenit pe ambele părţi.
După ce toate sunt gătite şi răcite, adăugaţi tot, bucăţele, într-un bol. Puneţi 4 linguri de măsline, 2 linguri oţet balsamic, 2 linguri suc de lamaie şi condimente după gust. Amestecaţi tot conţinutul bine şi este gata de servit!
S.O.