REȚETA ZILEI: Tartă dulce cu ghimbir și scorțișoară
Publicat pe 17.04.2018 la 16:26 Actualizat pe 11.05.2018 la 14:30
Acest desert este delicios, se prepară simplu și rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Tartele sunt dulci, dar și foarte aromate de la gustul scorțișoarei.
Acest desert este delicios, se prepară simplu și rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Tartele sunt dulci, dar și foarte aromate de la gustul scorțișoarei.
Ingrediente:
- 200 de grame de zahăr brun
- 250 de grame de melasă
- 350 de grame de făină
- o bucată de ghimbir ras
- două linguri de scorțișoară
- o linguriță de sare
- 120 de grame de iaur degresat
- 120 de mililitri de lapte
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Într-un bol, amestecă melasa și zahărul brun până se omogenizează. Apoi, într-un vas separat, pune făina, ghimbirul, scorțișoara și sarea, apoi pune jumătate din amestec în bolul cu zahărul. Amestecă bine, apoi pune și cealaltă jumătate și adaugă laptele și ouăle. Adaugă amestecul într-o tavă și lasă la copt timp de 40 de minute. Înainte de a tăia tartele în formă pătrată, așteaptă 20 de minute. Pentru glazură poți folosi sos de ciocolată albă, puțină scorțișoară și fructe uscate. Poftă bună!
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.