REŢETA ZILEI! Paste cu ardei şi sparanghel în sos de roşii
Publicat pe 14.04.2017 la 10:34 Actualizat pe 14.04.2017 la 10:44
Pastele cu ardei şi sparanghel în sos de roşii este o reţetă specifică Italiei plină de savoare şi foarte uşor de preparat. Este recomandat în perioada postului
Pastele cu ardei şi sparanghel în sos de roşii este o reţetă specifică Italiei plină de savoare şi foarte uşor de preparat. Este recomandat în perioada postului.
INGREDIENTE:
4 căţei de usturoi
1 borcan mic de roşii uscate
2 linguri de ulei vegetal
7-10 fire de sparanghel
1 ardei gras
300 grame de paste
1 cană de parmezan ras
1 lingură de busuioc
1/4 linguriţă de boia dulce
Se încălzeşte o tigaie la foc mare şi se adaugă două linguri de ulei, usturoi şi roşii uscate. Căliţi totul taproximativ un minut, iar apoi adăugaţi restul legumelor şi se lasă la fiert timp de 2-3 minute. Într-o oală mare se pun pastele la fiert, conform instucţiunilor de pe pachet. Când sunt gata se scurg şi se clătesc cu apă rece. Adăugaţi pastele peste legume şi lăsaţile la fiert tip de un minut până când se topeşte parmezanul, iar sosul devine cremos. La final se adaugă o lingură de busuioc şi 1/4 linguriţă de boia de ardei, se amestecă pentru ca toate ingredientele să se combine perfect.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.