REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cel mai delicios pui umplut cu legume
Publicat pe 03.12.2016 la 09:35 Actualizat pe 03.12.2016 la 09:42
Puiul la cuptor este un fel de mâncare foarte uşor de preparat, dar şi foarte gustos. Pentru o masă delicioasă şi consistentă vă recomandăm să încercaţi puiul umplut cu legume.
Puiul la cuptor este un fel de mâncare foarte uşor de preparat, dar şi foarte gustos. Pentru o masă delicioasă şi consistentă vă recomandăm să încercaţi puiul umplut cu legume.
Ingrediente:
- 1 pui
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei de masline
- 250 ml apa
- patrunjel
- cimbru
- oregano
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru început se spală, se curăţă şi se feliază ciupercile, apoi se procedează la fel şi cu ceapa. Ciupercile şi ceapa se călesc împreună timp de 5 minute. Urmăorul pas este tocarea pătrunjelului, se toacă fin şi se amestecă cu ciupercile şi ceapa, se adaugă şi o lingură de ulei de măsline peste. Pentru a condimentare folosim sare, piper şi oregano.
Puiul se curăţă şi se pregăteşte pentru gătit. Se va umple în cu umplutura de ciuperci şi verdeaţă, apoi se pune într-o tavă. Vom condimenta puiul pe deasupra cu piper, sare şi busuioc, iar la fnal adăugăm 2 linguri de ulei. Dăm tava la cuptorul încins în prealabil şi îl gătim timp de 40 de minute, timp în care vom turna treptat din vinul alb, pentru a-i da gust si fragezime. Când s-a rumenit suficient, se scoate din cuptor şi se serveşte, însoţit de o salată sau garnitura preferată.
Poftă bună!
sursa: culinare.ro
D.S.