REŢETA ZILEI – SÂMBĂTĂ: Penne cu baby caracatiţă
Publicat pe 24.12.2016 la 22:35 Actualizat pe 24.12.2016 la 22:50
Da, cu toţii avem emoţii când auzim de caracatiţă pentru că devine cauciucoasă și necomestibila în cazul în care e gătită necorespunzător. Dar, dacă vei respecta întocmai paşii din această reţetă specială, cu siguranţă nu vei da greş.
Da, cu toţii avem emoţii când auzim de caracatiţă pentru că devine cauciucoasă și necomestibila în cazul în care e gătită necorespunzător. Dar, dacă vei respecta întocmai paşii din această reţetă specială, cu siguranţă nu vei da greş.
Ingrediente:
250 gr penne
800 gr pui de caracatița
1 pahar vin alb
5 căței usturoi
5 linguri ulei măsline
zeamă de la 1 lămâie
sare de mare
piper cu lămâie
câteva fire ceapă verde
Mod de preparare:
Desigur, prima dată, decongelam caracatița și o spălam. Eu am păstrat doar tentaculele. Le punem într-un vas adăugăm apa cât să le acopere și un pahar de vin alb. Adăugăm foi de dafin și un praf de sare și le fierbem circa 15 minute. Fierbem și paștele conform indicațiilor de pe ambalaj, potrivit caietulcuretete.com. Scurgem de apa caracatițele și le punem pe un platou. Le stropim cu ulei de măsline și adăugăm peste ele uleiul de măsline și amestecăm bine. Răsturnăm apoi într-o tigaie și le prăjim circa 2 minute. Stoarcem peste ele zeamă de lămâie. Eu am avut o lămâie mare, cel mai sigur puneți după gust. Adăugăm paștele scurse și ceapă tocată mărunt. Stropim cu 1-2 inguri ulei de măsline. Condimentăm după gust cu sare de mare și piper cu lămâie. Le punem pe un platou împreună cu câteva felii de lămâie.
Poftă nebună!
D.D.