Se apropie sărbătorile, iar nicio sărbătoare nu este completă fără celebra salată beuf! Iată cea mai uşoară reţetă a acestui preparat.
Ingrediente:
1 piept de pui (carnea de porc sau de vită oferă un gust neplăcut salatei)
2 cartofi de mărme medie
2 morcovi
1 păstârnac
100gr mazare
100g castraveţi muraţi
100g gogoşari
sare după gust
3 ouă
ulei
Mod de preparare - umplutură:
Legumele se curăţă de coajă şi se pun la fiert. La fel se întâmplă şi cu pieptul de pui peste care adăugaţi şi puţină sare. După ce fierb legumele şi puiul, le scoatem din apă.
Lăsaţi-le să se răcească pe toate, tocaţi-le mărunt şi adăugaţi-le într-un vas mare. La fel se procedează şi cu actritura.
Mod de preparare - maioneză:
Se pun două ouă la fier, iar gălbenuşurile se amestecă şi se bat până la obţinerea uneo compoziţii omogene. Folosiţi o lingură de lemn şi amestecaţi, mereu în aceeaşi direcţie, turnând ulei puţin câte puţin până obţinem cantitatea necesară de maioneză.
Totul se amestecă şi se serveşte la rece. Poftă bună!
S.O.