România poate scăpa de coronavirus? Ce spun specialişii şi la ce temperatură devine virusul sensibil

România poate scăpa de coronavirus? Ce spun specialişii şi la ce temperatură devine virusul sensibil

Specialiştii consideră că dacă temperaturile vor creşte în următoarele zile, ţara noastră poate fi ferită de infestarea cu coronavirus.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, explică de ce Codiv-19 este sensibil la temepraturi ridicate. Virusul moare odată ce întâlneşte temperaturi de peste 20 de grade celsius.

„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20...30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

Ce sfaturi ne dau speciliştii pentru a ne proteja de coronavirus

Cele mai utile sfaturi pentru prevenirea îmbolnăviri constau în spălarea mâinilor cu săpun şi dezinfectant pe bază de alcool, acoperirea gurii şi a nasului în momentul în care strănutăm sau tuşim, evitarea contactului direct cu orice persoană care prezintă simptome de răceală sau gripă, solicitarea unui medic dacă intervin dificultăţile de respiraţie sau tuse, dar şi evitarea contactului direct cu animalele vii şi a suprafeţelor ce intră în contact cu anumalele.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro