Secretul lui Olăroiu! S-a chinuit ani de zile să îl țină ascuns, dar noi l-am aflat!

+2 click pentru
galerie

Cosmin Olăroiu, unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români. © Hepta

La 47 de ani, Cosmin Olăroiu se bucură de o popularitate cum nu s-a mai văzut în lumea arabă. Românul a fost desemnat antrenorul anului în Emiratele Arabe Unite, iar banii intră cu nemiluita în conturuile sale. Dar ce face “Oli” cu sumele impresionante pe care le-a câştigat începând din 2007, atunci când a păşit pentru prima oară în fotbalul din deşert?

Idol printre şeici, fostul antrenor al Stelei a ţinut la secret un amănunt extrem de important, care întrece orice închipuire a iubitorilor fotbalului autohton. Renumit pentru performanţele sale în sport, tehnicianul este şi un afacerist de succes. Şi nu, nu ne referim la business-ul cu restaurante pe care l-a deţinut alături de bunul său prieten, Gino Iorgulescu. Prin târg se spune că “Oli” şi actualul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal controlează o afacere grandioasă. Aceasta are legătură cu fotbalul, domeniu în care cei doi s-au făcut remarcaţi încă de la începutul anilor 2000, când colaborau de minune la FC Naţional.

Mai exact, gura lumii susţine că foştii grei din “Parcul cu platani” se află în spatele offshore-ului Intel Sky Broadcast LTD. În martie 2014, această firmă a achiziţionat, fără licitaţie deschisă, drepturile TV ale Ligii I pentru cinci ani, contra a 27,5 milioane de euro net pe sezon. La scurt timp, finanţatorul de atunci al clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, a anunţat că meciurile de fotbal din primul eşalon fotbalistic al României vor fi transmise de către canalele de televiziune pe care el le va vinde firmei care a semnat cu LPF. Astfel, toată lumea a crezut că “Arpy” era omul care făcea şi desfăcea totul la Intel Sky Broadcast LTD.

În realitate, se pare că firma este controlată de “Oli” şi de Gino. Cârcotaşii spun, nu noi, că aceştia au înfiinţat acest offshore din Malta la 1 octombrie 2013. În acte, reprezentantul firmei este Olga Zakimatova, o estoniană pe care presa sportivă din ţara noastră a numit-o “rusoaica misterioasă”. Astfel, gura lumii spune că drepturile TV au ajuns în posesia celor doi buni prieteni.

Firmele offshore, specialitatea casei

În 2008, Cosmin Olăroiu şi Gino Iorgulescu au fost în centrul unui scandal mosntru. După o sesizare ANAF din 2006, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) începeau cercetarea penală împotriva celor doi pentru spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, suma de 2,4 milioane de dolari obţinută din transferurile a cinci jucători de la FC Naţional la echipa Poli Timişoara, în anul 2005, nu a mai trecut în contul “bancarilor” şi a ajuns la asociaţia Pro Naţional, controlată de Iorgulescu. Ulterior, 1,4 milioane de dolari din acea sumă au plecat în contul unei anume firme Baroque Trading Ltd, un off-shore din Cipru. În decembrie 2013, la scurt timp după alegerea lui Iorgulescu la Ligă, procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul  celor doi. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.

 

 

 

 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest