Homepage » Monden » Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!

Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!

Publicat pe 19.04.2014 la 14:59 Actualizat pe 19.04.2014 la 19:57

Sunt tinere, sexy şi adevărate maestre în arta culinară. Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de Weekend de la Antena 1, şi actriţa Laura Cosoi se dezbracă de secrete şi oferă cititorilor spynews.ro ponturi preţioase pentru prepararea bucatelor tradiţionale de Paşte.

Sunt tinere, sexy şi adevărate maestre în arta culinară. Anca Lungu, prezentatoarea Observatorului de Weekend de la Antena 1, şi actriţa Laura Cosoi se dezbracă de secrete şi oferă cititorilor spynews.ro ponturi preţioase pentru prepararea bucatelor tradiţionale de Paşte.

1. De la ce vârstă ai început să faci experimente culinare?

Anca Lungu: Am început să gătesc de foarte mică, cred că aveam în jur de 8 ani când am gătit prima oară. Principalele condiţii pentru a putea găti au fost îndeplinite la vârsta respectivă, în sensul că ştiam să citesc din cartea de bucate a mamei şi luam de acolo tot felul de reţete şi aveam şi voie să umblu la aragaz. Mama avea foarte mare încredere în mine şi atunci mi-a dat voie să fac lucrul acesta. Rămâneam acasă cu fratele meu mai mic şi pentru el pregăteam tot felul de minunăţii. Prima oară i-am făcut gătite şi au ieşit foarte bune, el a fost fericit. Aşa s-a născut pasiunea pentru gătit.

2. Presupun ca ai avut si tu parte de rateuri în bucătărie. Cum ţi-ai îmbunătăţit stilul de gătit?

Anca Lungu: Bineînţeles, şi acum mi se întâmplă să mai greşesc unele reţete. De obicei, la deserturi e foarte important să respecţi toate proporţiile, toate gramajele, pentru că altfel nu o să iasă cum trebuie. Mi se mai întâmplă sau să uit ceva în cuptor prea mult timp, se întâmplă oricui, nimeni nu e perfect în bucătărie! Am un stil de gătit destul de echilibrat, şi aşa spre sănătos, cât mai sănătos. Îmi plac şi lucrurile care nu sunt neapărat extrem de sănătoase, dar le consum şi le prepar mai rar.

3. Pentru mâncarea specifică de Paşte, ce trucuri ai pentru ca friptura de miel, drobul, pasca şi cozonacul să iasă impecabile?

Anca Lungu: Carnea de miel e foarte bine să fie ţinută la marinată înainte de a fi folosită pentru friptură. O aromez cu tot felul de ierburi proaspete. Folosesc rozmarin, usturoi, ulei de măsline, pun sare şi piper şi o las să stea la frigider cu amestecul acesta de la o zi până la două-trei zile, depinde cât de repede ne pregătim pentru masa de Paşte. Şi dacă pregătim marinata asta cu o seară înainte este suficient. Un alt secret este să nu punem niciodată carnea - indiferent că este de miel, vită sau porc - pe grătar sau în cuptor direct din frigider, pentru că atunci va suferi un şoc termic şi cu siguranţă nu va avea textura pe care ne-o dorim.

La drob pun multe verdeţuri, adică proporţia de verdeţuri este mai mare decât proporţia de carne. În felul acesta drobul nici nu va fi foarte greu, va fi mai sănătos, va fi foarte gustos, pentru că verdeţurile sunt şi foarte aromate şi cu siguranţă se va bucura şi ficatul.

Mie îmi place să pun foarte multă brânză la pască, un fel de cheese cake să spunem. E important să folosim ingrediente proaspete, de foarte bună calitate, cred că este cel mai bun sfat pe care aş putea să îl dau. Am o reţetă pe care am luat-o de la mama mea, mi-o făcea în copilărie şi îmi plăcea foarte mult şi, de obicei, în preajma sărbătorilor, îmi place să îmi amintesc de perioada respectivă şi atunci respect reţeta aceea de la mama. Am mai îmbunătăţit-o puţin, în sensul că i-am făcut şi o glazură de ciocolată şi am ornat-o puţin diferit, dar reţeta de bază e aceeaşi. Se găseşte pe blogul meu- printesapolonic.ro - se cheamă pască în cuib de ciocolată.

Secretul constă în felul în care frământăm cozonacul. Se frământă foarte mult, foarte puternic, mie îmi este greu, recunosc, să fac operaţiunea asta, dar mă ajută soţul meu, Ştefan. Aşa că dacă o să fac cozonac anul acesta, el va fi cel care va frământa aluatul. E foarte important ca făina să fie aerată şi atunci e bine să o cernem de mai multe ori, putem chiar să o lăsăm peste noapte aşa cernută, maiaua trebuie făcută separat şi frământat foarte bine şi cu foarte multă dragoste.

1. De la ce vârstă ai început să faci experimente culinare?

Laura Cosoi: Am început când eram mică, împreună cu sora şi verişoara mea şi, evident că, încercam să experimentăm cele mai sofisticate reţete, după care avem de curăţat întreaga bucătărie.Şi aici mă refer la toruri, bezele, dulciuri în general, că erau cel mai greu de făcut.

2. Presupun ca ai avut si tu parte de rateuri în bucătărie. Cum ţi-ai îmbunătăţit stilul de gătit?

Laura Cosoi: Aşa înveţi, din greşeli, nu? Şi ori nu mai faci reţeta, ori, încerci alte variante. Important e să realizezi unde ai greşit şi să nu le mai faci. Nu ştiu, să-ţi dai seama dacă a fost de vină cuptorul sau nu ai pus cât trebuie, ma refer la ingrediente. Eu am ajuns acum să cunosc cât mai bine ingredientele, în aşa fel, încât, în mixul dintre ele să iasă gustul acela, desăvârşit...nici prea sărat, nici fără gust. De exemplu, sosul de peşte, sau sosul de soia. Trebuie să ştii cât e de sărat, ca să ştii dacă mai pui sare sau nu.

3. Pentru mâncarea specifică de Paşte, ce trucuri ai pentru ca friptura de miel, drobul, pasca şi cozonacul să iasă impecabile?

Laura Cosoi: Eu nu gătesc drob de Paşte. Pentru mine, Paştele este un ritual de întâlnire, nu să stăm ore întregi în bucătărie şi alte zeci de ore să le mâncăm. Drobul este delicios, dar eu doar îl gust şi nu-l gătesc. De Paşte îmi place să mănânc supele cu tăiţei, clasice. De pe masă nu lipseşte salata de morcovi cu avocado, sau salată de beof cu maioneză din avocado, pentru că are gust de ou. Nici pască nu fac.
O să fac un tort de mere sau tortul de morcovi, pentru că morcovul este preferatul iepuraşului, simbolul Paştelui.
Mielul se găteşte în vin alb, cu foi de dafin, la cuptor.
Cozonac am făcut o singură dată împreună cu mama şi este o amintire foarte dragă mie. Ca să crească l-am pus sus pe frigider şi ne uitam la el cum creşte până a dat pe dinafară. Ceea ce înseamnă că nu e bine, atunci cand creşte prea mult. Este foarte greu de făcut cozonacul. În schimb îmi place să fac aluatul, să-l trântesc, să-l arunc. Mama lui Cozmin va face cozonac, anul acesta, cu siguranţă. Nuca nu are cum să lipsească din cozonac. Multă nucă, umedă, să nu fie uscată.

Andreea Romaniuc/Ştefania Băcanu

În articolul
Sexy gospodinele Anca Lungu şi Laura Cosoi se bat în ponturi pentru pregătirea bucatelor de Paşte!
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Cosmina Adam este însărcinată! Fosta asistentă TV urmează să devină mamă pentru prima dată: ”Nu putem descrie în cuvinte...” / FOTO
Showbiz intern • la 18:06
Cosmina Adam este însărcinată! Fosta asistentă TV urmează să devină mamă pentru prima dată: ”Nu putem descrie în cuvinte...” / FOTO
  • Cosmina Adam devine mamă pentru prima dată
  • Fosta asistentă TV a transmis un mesaj emoționant
Accident cumplit pe Autostrada Soarelui. Un TIR s-a răsturnat pe șosea și a blocat circulația pe ambele sensuri / FOTO
Stiri interne • la 17:35
Accident cumplit pe Autostrada Soarelui. Un TIR s-a răsturnat pe șosea și a blocat circulația pe ambele sensuri / FOTO
  • Imagini apocaliptice de pe Autostrada Soarelui
  • Un TIR s-a răsturnat și a blocat circulația
Inna și-a anulat cele două concerte pe care urma să le susțină în Kazakhstan! Reacția fanilor a fost neașteptată: ”Să le fie rușine...”  / FOTO
Stiri interne • la 17:10
Inna și-a anulat cele două concerte pe care urma să le susțină în Kazakhstan! Reacția fanilor a fost neașteptată: ”Să le fie rușine...” / FOTO
  • Inna va mai cânta în Kazakhstan
  • De ce a luat această decizie
Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni. Un desert delicios de post
Retete • la 16:29
Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni. Un desert delicios de post
  • Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
Florin Salam își săbătorește ziua onomastică! Cum petrece alături de soția lui, Roxana Dobre: ”Viața mea” / FOTO
Showbiz intern • la 16:28
Florin Salam își săbătorește ziua onomastică! Cum petrece alături de soția lui, Roxana Dobre: ”Viața mea” / FOTO
  • Zi specială pentru Florin Salam
  • Regele Manelelor este sărbătorit de familia lui
Ce mesaj a transmis Bogdana de la Mireasa, de ziua Ioanei, câștigătoarea sezonului 8. Cele două foste concurente au o relație apropiată: "Să rămâi..." / FOTO
Showbiz intern • la 16:17
Ce mesaj a transmis Bogdana de la Mireasa, de ziua Ioanei, câștigătoarea sezonului 8. Cele două foste concurente au o relație apropiată: "Să rămâi..." / FOTO
  • Bogdana, mesaj pentru Ioana, cu ocazia zilei de naștere a acesteia
  • Cele două foste concurente au o relație apropiată
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close