30 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Ce s-a întâmplat cu criminalul care a ucis-o pe artistă

30 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Ce s-a întâmplat cu criminalul care a ucis-o pe artistă © Arhivă

În plină ascensiune și într-o perioadă când se bucura de o imensă popularitate, destinul Mihaelei Runceanu a fost frânt, brusc și violent. Cântăreața, una dintre marile stele ale muzicii românești din anii ‘80, a fost ucisă într-un mod oribil. Criminalul ei este, în prezent, liber.

Pe 1 noiembrie 1989, a fost făcută publică vestea despre moartea cutremurătoare a Mihaelei Runceanu. Artista a fost ucisă în propria casă, la numai 34 de ani. Criminalul a strâns-o de gât cu cablul de la telefon, a jefuit-o, apoi i-a dat foc cadavrului.

Cine este criminalul Mihaelei Runceanu

La numai 36 de ore de la crimă, toate indiciile arătau către o singură persoană: Daniel Cosmin Ștefănescu. O cunoștea pe Mihaela Runceanu, căreia îi furniza discuri, filme video și casete cu muzică. Anchetatorii au aflat că bărbatul a intenționat de la bun început să o jefuiască.

Ștefănescu, care avea 21 de ani la vremea crimei, a primit 25 de ani de închisoare. În 2004, a fost eliberat în baza unei grațieri eronate. A ajuns înapoi după gratii, unde a mai ipsășit încă 16 luni de pedeapsă, ca în final să fie eliberat pentru bună purtare, în 2006.

Cu ce se ocupă acum

După eliberare, Ștefănescu și-a refăcut viața. Nu se teme deloc de stigma care se ține scai după el și a încercat să se angajeze. A lucrat ca vânzător la un magazin de haine din București, însă oamenii au început să îl recunoască. Copleșit, s-a întors la casa părintească, aflată într-o localitate de lângă Capitală.

Zilele astea, Ștefănescu este departe de țară. S-a stabilit în Anglia, unde lucrează la un depozit în apropiere de Londra.


facebook whatsapp twitter pinterest