A murit Mitică Popescu. Marele actor s-a stins la 86 de ani
Publicat pe 03.01.2023 la 17:45 Actualizat pe 03.01.2023 la 18:18
Marele actor Mitică Popescu a murit. Artistul avea 86 de ani și decesul s-ar fi produs din cauza unor probleme cardiace. Acesta a fost internat în spital în luna decembrie.
- Mitică Popescu a murit
- Actorul avea 86 de ani
Mitică Popescu s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, recent împliniți. În data de 20 decembrie s-a aflat că marele actor a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în secția Cardiologie. Recent, a apărut o nouă informație potrivit căreia, artistul era internat la Spitalul Elias din Capitală în momentul în care a murit, iar purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silvius Negoiţă, a confirmat.
Actorul Mitică Popescu a murit
Legendarul actor a fost dus la spital la doar două săptămâni după ce a împlinit vârsta de 86 de ani, în data de 2 decembrie. Se pare că acesta era internat în Spital Elias din data de 29 decembrie.
Reprezentanții Spitalului Elias din Capitală au confirmat prezența actorului în spital și decesul acestuia. Tot ei au dezvăluit că acesta avea probleme cardiace severe și multiple comorbidități.
Inițial, actorul a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce a suferit un AVC, iar la finalul lunii decembrie a fost internat la Elias pentru recuperare.
Viața și cariera marelui actor
Mitică Popescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din Bucureşti în 1967. Cu toate acestea, mare parte din carieră a jucat pe scena Teatrului Mic, dar și pe scena Teatrului Naţional ''Mihai Eminescu'' din Timişoara, dar şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.
În cinematografie, Mitică Popescu este celebru pentru rolul lui Cocoşilă din filmul ''Moromeţii'', de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu. Roluri memorebile a avut și în filmul ''Vânătoarea de vulpi'' (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului ''Nişte ţărani'' de Dinu Săraru.
Totodată, a apărut și în producții precum ''Stejar, extremă urgenţă'' (regia Dinu Cocea, 1973), ''Mere roşii'' (regia Alexandru Tatos, 1976), ''De ce trag clopotele, Mitică?'' (regia Lucian Pintilie, 1981), ''Înghiţitorul de săbii'' (regia Alexa Visarion, 1981), ''Glissando'' (regia Mircea Daneliuc, 1985), ''Căsătorie cu repetiţie'' (regia Virgil Calotescu, 1985), ''Secretul armei...secrete'' (regia Alexandru Tatos, 1988), ''Cel mai iubit dintre pământeni'' (regia Şerban Marinescu, 1993), ''Dulcea saună a morţii'' (regia Andrei Blaier, 2003), ''Păcală se întoarce'' (regia Geo Saizescu, 2006), ''Ticăloşii'' (regia Şerban Marinescu, 2007) sau ''Umilinţă'' (regia Cătălin Apostol, 2011).
Pe lângă cariera în teatru și film, marele actor a fost îndrăgit de români și pentru emisiunea lui ''D'ale lui Mitică", una dintre cele mai longevive producţii TVR, difuzată din 1999 la postul TVR 2.