Actrița Oana Pellea, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis! Care sunt dorințele cele mai mari ale artistei: „Vă rog să ne susțineți”

Actrița Oana Pellea, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis! Care sunt dorințele cele mai mari ale artistei: „Vă rog să ne susțineți” © facebook

Cunoscuta actriță româncă, Oana Pellea, a adresat o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis, în care își exprimă cele mai arzătoare dorințe.

Actrița solicită oferirea unei atenții mai mari artiștilor și industriei culturale din România care, în această perioadă, trece printr-o perioadă dificilă. Oana Pellea spune că nu își dorește ca statul român să întrețină financiar artiștii din România, ci doar să găsească soluții pentru ca aceștia să își poată desfășura în continuare activitatea pe scenă.

„Vă scriu din postura unui om care activează în domeniul cultural şi înţelege impasul prin care trece nu doar ţara, dar şi cultura din România. Vă scriu din postura unui om care înţelege impasul artiştilor, al oamenilor de cultură şi pentru a vă reaminti că existăm. Ştiu, nu aţi uitat. Ne-aţi arătat cât apreciaţi cultura şi ştiţi sigur că aceasta nu trebuie ignorată, cu atât mai mult într-o perioadă în care poate deveni o sursă de speranţă. (...)

Vă scriu ca să ne susţineţi. Nu ne dorim să ne întreţineţi, dar vă rugăm să găsiţi soluţii de o manieră în care toţi artiştii să poată performa. Să poată performa în folosul oamenilor, dar şi pentru a se putea întreţine, pentru că însăşi existenţa noastră ca artişti e pusă sub semnul întrebării”, a scris artista pe pagina sa de Facebook.

Artista face apel și la emoția pe care cultura și arta o stârnește în oameni, chiar și în vreme de criză.

„Ştiţi la fel de bine ca şi noi, domnule preşedinte, că arta, înainte de toate, înainte de a fi creaţie, este emoţie, este hrană pentru spirit. Arta este emoţie pozitivă. Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oameni au plâns de bucurie în contact cu arta şi vă adresez rugămintea de a ne susţine în demersul nostru de a aduce lacrimile de bucurie în ochii tuturor oamenilor, într-un moment în care toţi ne obişnuim, din păcate, să plângem de tristeţe sau de deznădejde”, a mai adăugat Oana Pellea, în scrisoare sa adresată Președintelui.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro