Audieri în cazul favorizării lui Cristian Borcea. Ce făcea zi de zi în penitenciar şi cum ar fi primit ilegal recompense

+3 click pentru
galerie

Cristian Borcea şi Valentina Pelinel © Sorin Cioponea

DNA a început audierile în cazul favorizării lui Cristi Borcea, în perioada în care a fost închis. Sunt cercetate fapte de corupţie, deoarece în perioada detenţiei ar fi primit ilegal recompense.

Cristian Borcea lucra necalificat şi făcea în acelaşi timp cursuri de calificare, participând totodată la activităţi sportive sau recenzii de carte, deşi suferea de douăsprezece afecţiuni medicale şi ar fi fost apt pentru munci uşoare.

Pe parcursul detenţiei, Cristian Borcea a primit mai multe permisii de ieşire, problema fiind faptul că unui deținut care este cercetat sau urmărit penal ori are pe rolul organelor judiciare alte cauze îi este interzis să primească aşa ceva. Cristian Borcea a fost implicat în trei dosare pe parcursul perioadei în care a stat în închisoare, fiind pe rând suspect, apoi inculpat. 

Potrivit stiripesurse.ro, Cristian Borcea a acumulat în cei 4 ani executați 2378 de credite, cam cât ar fi putut acumula 300 de deținuți la un loc. Pe baza lor a beneficiat de recompense şi 17 permisiuni de ieşire din închisoare. Niciun deţinut nu a beneficiat de un număr atât de mare de recompense.

Cristian Borcea a scris două lucrări ştiinţifice, una dintre ele în doar patru zile, pe parcursul detenţiei şi a participat la activități educaționale, primind credite pentru participarea la enorm de multe dezbateri, câteva redactări de reviste, ceva recenzii de carte și foarte multe concursuri tematice. 

În urma verificărilor făcute de inspectorii ANP s-a constat că "deşi toate aceste activităţi au fost programate să se desfăşoare de luni până vineri, în intervalul orar 07.30-15.30, la aceste activităţi au participat şi au primit credite şi detinuti repartizati la deservire, pontați efectiv pentru muncă" precizând că "nu există nicio formă de evidență care să reliefeze prezenţa deţinuţilor la aceste activităţi".

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro