Boala de care suferea Denisa Manelista. De ce a murit îndrăgita cântăreață
Publicat pe 28.10.2019 la 14:38 Actualizat pe 28.10.2019 la 14:47
Moartea fulgerătoare a Denisei Răducu, la numai 27 de ani, a șocat o țară întreagă. La suprafață, totul părea în regulă. Cântăreața era mereu zâmbitoare, se bucura de talent și de o frumusețe răpitoare, iar vitoorul ei părea a fi unul strălucit. În realitate, era măcinată lent de o boală cruntă și perfidă.
Moartea fulgerătoare a Denisei Răducu, la numai 27 de ani, a șocat o țară întreagă. La suprafață, totul părea în regulă. Cântăreața era mereu zâmbitoare, se bucura de talent și de o frumusețe răpitoare, iar viitorul ei părea a fi unul strălucit. În realitate, era măcinată lent de o boală cruntă și perfidă.
Denisa Răducu a murit în iulie 2017, după ce a primit un diagnostic cumplit: carcinom hepatocelular, cel mai agresiv tip de cancer la ficat. A fost găsită moartă în casa ei, acolo unde și-a și dorit să moară.
A fost măcinată lent de boală
În ultimele zile de viață, Denisa Răducu nu mai arăta deloc ca fata plină de viață de dinainte. Devenise practic un schelet, care avea nevoie de un cărucior cu rotile pentru a putea fi transportată unde avea nevoie.
Din punct de vedere medical, cauzele exacte care duc la instalarea cancerului de ficat nu sunt foarte clare. Se știe că ciroza și cauzele sale sunt principalii factori de risc ai carcinomului hepatocelular, conform CSID. Chiar dacă un factor de risc crește probabilitatea de apariție a cancerului, nu este suficient pentru chiar a-l cauza.
Cancerul la ficat este a șasea cea mai frecventă formă de cancer, la novel global. 10 din 1.000 de bărbați și 2 din 1.000 de femei sunt loviți de această boală cruntă. Vârsta medie de diagnosticare este între 50 și 60 de ani, ceea ce face cazul Denisei și mai tragic.
În 2008, 40.000 de bărbați și 20.000 de femei au fost diagnosticați cu cancer la ficat, în Europa.