Boala gravă de care suferea Nicolae Ceaușescu. A fost lăsat fără medicamente până în ultima clipă

Boala gravă de care suferea Nicolae Ceaușescu. A fost lăsat fără medicamente până în ultima clipă © arhiva

Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena au murit pe 25 decembrie 1989, chiar în ziua de Crăciun, după ce au fost condamnați. Ionel Boeru, omul ce l-a executat pe fostul dictator și pe soția sa, a mărturisit că președintele suferea de o boală gravă. 

Nicolae Ceaușescu și soția sa s-au stins din viață în urmă cu 30 de ani, dar încă mai sunt întrebări la care români și-au dorit să afle un răspuns. Ionel Boeru, bărbatul ce i-a executat pe cei doi a mărturisit că fostul dictator suferea de o boala gravă. 

Președintele României suferea de diabet, iar acestuia nu i s-a mai administrat tratamentul pentru afecțiunea de care suferea. Nicolae și Elena au fost supuși unor controale medicale înainte să se prezinte la procesul din 25 decembrie 1989 de la Târgoviște, cel care i-a condamnat și la executarea cu moartea. 

Cum i-a omorât pe cei doi 

Ionel Boeru a povestit cu lux de amănunte despre uciderea celor doi soți: 

„Am fost selectat eu și șapte subofițeri. Misiunea a fost lungă. Ne-am urcat în două elicoptere și am plecat spre București. Am aterizat și a venit generalul Stănculescu cu niște civili și i-am dat raportul. Era al patrulea om ca putere în armată. Am aflat apoi de ce suntem acolo. Mi-a spus generalul Stănculescu că urmează procesul soților Ceaușescu.(...)Stănculescu a dat ordin să se facă rechizitoriul și să stabilească încăperile. Apoi mi-a comunicat că are nevoie de doi oameni foarte buni să-l păzească(...)”, a spus Ionel Boeru. 

I-au făcut colete

După ce i-a împușcat, Ionel Boeru a lăsat cadavrele acolo, urmând să fie preluate de alți militari. ”Și atunci au venit niște militari cu sfoară și i-a legat colete. Am primit ordin să-i punem într-un elicopter cu care m-am deplasat și eu. Unul din plutonul de execuție a trebuit să stea așezat pe cadavrul lui (al lui Nicolae Ceaușescu - n.r.)”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro