Cadoul secret făcut de Nicolae Ceaușescu pentru Elena, înante să fie executați. Nu a fost impresionată

+3 click pentru
galerie

Cadoul secret făcut de Nicolae Ceaușescu pentru Elena, înante să fie executați. Nu a fost impresionată © arhiva

Nicolae Ceaușescu și Elena au fost căsătoriți până când moartea i-a despărțit, mai exact pe 25 decembrie 1989, atunci când au fost executați împreună. Cei doi își sărbătoreau anii de casnicie pe 23 decembrie, însă în acel an au omis să mai facă acest lucru. Totuși, pe 23 decembrie 1988, Nicolae Ceuașescu i-a pregătit un cadou special soției lui. 

În ziua de 23 decembrie 1947, Nicolae Ceaușescu și Elena și-au jurat iubire până la moarte și așa a și fost. Ziua de 25 decembrie 1989 a fost ultima zi pentru cei doi soți, ei fiind executați într-un mod barbar. În urmă cu doar două zile înainte de deces, soții Ceușescu ar fi trebuit să-și sărbătorească anii de casnicie, dar pentru că au fost anunțați că situația este una foarte complicată, au decis să amâne acest lucru. 

În urmă cu doar un an, în 1988, Ceaușescu i-a pregătit soției sale un cadou special cu ocazia sărbătorii mariajului. Nicolae a vrut să o impresioneze pe soția sa și i-a dăruit un buchet imens de flori, dar și un colier pe care prima doamnă nu a apucat să-l poarte niciodată, iar asta fiind chiar din dorința ei. Se pare că darul primit de la soțul ei nu i-a fost pe plac și a decis să nu-l poarte. Elena Ceaușescu adora lucrurile grandioase, prețioase și foarte scumpe, de aceea era destul de pretențioasă atunci când venea vorba de cadouri. 

Refuza anumite cadouri din teama ca i-ar putea viața în pericol

Elena Ceaușescu ar fi primit multe cadouri la viața ei, însă puține erau cele pe care aceasta le și folosea. Din teama că unele i-ar putea face rău, prima doamnă nu accepta darurile primite sau de foarte multe ori nu le folosea niciodată. Colierul pe care îl primise din partea soțului ei a rămas o enigmă, deoarece bijuteria nu a fost găsită niciodată, nu se știe ce s-a întâmplat cu el. Acesta ar fi fost comandat din străinătate, iar pentru prelucarea sa a fost nevoie de câteva luni. 
 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro