Când a început Sorin Bontea munca în bucătărie. Îndrăgitul chef s-a angajat de tânăr!
Publicat pe 29.04.2020 la 12:49 Actualizat pe 29.04.2020 la 12:50
Sorin Bontea este unul dintre cel mai îndrăgiți bucătari de la noi din țară, iar numele lui a fost pe buzele tuturor după participarea lui la „Asia Express”. Așadar, sunt mulți oameni care sunt curioși în privința juratului de la „Chefi la cuțite” și care vor să afle cât mai multe lucruri despre el.
Sorin Bontea este unul dintre cel mai îndrăgiți bucătari de la noi din țară, iar numele lui a fost pe buzele tuturor după participarea lui la „Asia Express”. Așadar, sunt mulți oameni care sunt curioși în privința juratului de la „Chefi la cuțite” și care vor să afle cât mai multe lucruri despre el.
De exemplu, nu trebuie să uităm faptul că, de profesie, Sorin Bontea este bucătar - un adevărat chef respectat de toți cei din breaslă. Marea lui pasiune este „bucătăritul”, un lucru de care s-a ocupat încă de când era mic copil. Acest lucru i-a fost insuflat chiar de către mama sa, o umilă bucătăreasă angajată la o grădiniță din București.
Când s-a angajat Sorin Bontea pentru prima dată
Sorin Bontea a intrat în lumea culinară atunci când avea numai 16 ani. Adolescent fiind, celebrul chef s-a angajat pe un post de ajutor de bucător, acolo unde i-au trecut prin mâini toate îndatoririle de începător. A curățat cartofi sau ceapă sau căra diverse alimente necesare pentru aprovizionare.
Primii i-a bani i-a cheltuit cu niște fete, dar numai după ce și-a rupt din salariu pentru a-și ajuta financiar familia.
A continuat să se ocupe de bucătărie și pe vremea armatei, atunci când a gătit, timp de o săptămână, pentru 800 de soldați. Și-a făcut atunci stagiul militar.
Momentul care i-a definit cariera
Atunci când a împlinit 18 ani, a început deja să viseze la alte culturi gastronomice și la cât mai multe călătorii. Își dorea încă de tânăr să devină director de complex. Însă, momentul definitoriu a apărut atunci când le-a gătit unor amici hamsie crocantă pe scobitoare.
Atât de mulțumiți au fost prietenii, încât Sorin Bontea a știut că aceasta este vocația lui!
„Cel mai greu a fost, în mod clar, perioada în care am gătit pe vasele de croazieră. Timp de opt luni lucram câte 10-12 ore pe zi, fără nicio zi liberă. Este foarte solicitant nu doar fizic, dar și psihic: viața ta se rezumă exclusiv la muncă, iar dorul de familie și de casă devine greu de dus”, povestea Sorin Bontea.
În timpul carierei sale impresionante, Sorin Bontea le-a pus mâncare pe masă mai multor vedeta internaționale, precum Madonna, Nicholas Cage sau Jean Claude Van Damme.