Ce meserie ar fi vrut să aibă Ștefan Bănică Jr. dacă nu devenea artist. "Am un singur mare regret"

Ce meserie ar fi vrut să aibă Ștefan Bănică Jr. dacă nu devenea artist. "Am un singur mare regret" © Arhiva

Ştefan Bănică Jr. are o carieră de peste 30 de ani și este unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști de la noi. A moștenit dragostea pentru teatru și muzică de la regretatul său tată, însă în anii copilăriei nu s-a visat nici măcar o secundă în lumina reflectoarelor. 

În urmă cu ceva timp, Ștefan Bănică Jr. a vorbit cu sinceritate despre perioada copilăriei şi când s-a născut pasiunea pentru muzică, pentru scenă şi oamenii, în fața cărora se prezintă cu atâta pasiune, de atâția ani. Ștefan Bănică Jr. are un mare regret, pe care și l-a exprimat cu transparență și nu a uitat, nici măcar după 30 de ani, că nu a făcut acel lucru, pe care și-l dorea cu atâta ardoare pe vremea când era doar un copil. 

"Rock'n roll-ul pentru mine înseamnă bucuria de a cânta. Dincolo de cuvinte, e importantă starea, ce transmiți. (...) Până la cinci ani nu eram hotărât, voiam să aleg trei profesii: clovn, polițist și actor. După ce mi-am dat seama că primele două seamănă între ele, m-am decis să mă fac actor, și de la 5 ani nu am avut niciun fel de alt gând. (...) Muzica a venit mai târziu. (...) Muzica a venit în completarea actoriei, dar la 14 ani eram deja injectat cu sindromul Beatles și apoi rock'n roll, care este pentru mine o stare de spirit care nu va muri niciodată.", a declarat Ștefan Bănică Jr, în urmă cu câțiva ani. 

Care e marele lui regret

Totodată, Ștefan Bănică Jr. a mărturisit că filmele sunt una dintre cele mai mari pasiuni ale sale, deși recunoaște că la noi în țară filmele românești nu sunt pormovate atât de bine, deși avem mulți actori talentați. 

"Ai mei m-au dat la școală la 5 ani și 11 luni, eu fiind născut în octombrie... și bine au făcut, țin minte că mama a vrut să mă dea la o școală de muzică ... n-avem. Eu am un mic cinema acasă, recunosc că mi-am dorit lucrul ăsta și, în timp, am reușit. Am văzut cam toate filmele și mă impresionează că mai toate sunt subiecte reale. Am văzut multe filme bune... În România, în schimb, filmele se vând prost. E trist să văd "Liceenii" de multe ori pe an la tv. (...) Avem actori talentați, avem oameni de valoare, nu prea știm să îi prețuim , dar de avut îi avem. Am un singur mare regret. E un rol pe care trebuia să-l joc la vremea lui şi, din păcate, nu l-am jucat. Totdeauna mi-au plăcut tinerii furioşi. “Priveşte înapoi cu mânie” de John Osborne. – priveşte un rol pe care trebuia să-l joc la 20 și ceva de ani.", a mai spus Ștefan Bănică Jr. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro