Ce nu știai despre copilăria lui Florin Dumitrescu? ”La 17 ani câștigam”
Publicat pe 13.12.2021 la 11:50 Actualizat pe 13.12.2021 la 11:50
Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai tineri bucătari cu rezultate remarcante și statut recunoscut. ”Copilul minune”, cum ii spuneau colegii de breaslă a intrat pentru prima dată în bucătărie adolescent fiind. Iată așadar ce nu știai despre copilăria celebrului chef.
- Cum și-a ales meseria Chef Florin Dumitrescu?
- Sfatul care i-a influențat toată cariera chefului Florin Dumitrescu
Cum și-a ales meseria Chef Florin Dumitrescu?
La 14 ani când vrei să mergi la mare ceri bani părinților. Asta dacă nu ești Florin Dumitrescu. Îndrăgitul chef a decis în schimb să se angajeze. Cel care l-a sprijinit în decizie a fost tatăl acestuia care a aranjat să lucreze într-unul din cele mai bune restaurante din București la vremea aceea.
S-a hotărât asupra meseriei uitându-se la televizor. Un bucătar italian și o farfurie de spanac au contribuit la strălucirea de care cheful se bucură azi.
Deși la început nu i-a plăcut, timpul l-a învățat să iubească meseria și bucătăria. Prima zi în bucătărie a fost un coșmar. Iată ce își amintește celebrul chef despre ea:
Cu toate acestea s-a întors. Mai târziu din cauza lipsei de respect pentru bucătarii din România, Florin Dumitrescu a plecat în Italia, unde spune el, a învățat cu adevărat să gătească dar și să mănânce.
Sfatul care i-a influențat toată cariera lui Florin Dumitrescu
Avea 14 ani când primul lui șef i-a dat sfatul care l-a ghidat în toată cariera. A fost momentul în care a înțeles că scopul principal nu e să faci bani, ci să înveți să gătești cât mai multe preparate în mai multe feluri.
A urmat întocmai sfatul primului șef, iar 3 ani mai târziu, ajunsese să câștige mai mult decât părinții lui.
Ce gafe a făcut celebrul chef la început de carieră
Când vine vorba despre gafe nici celebrul chef nu a scăpat.
În copilărie își amintește că a pus zahăr într-un piure de cartofi, apoi a adăugat sare ca să-l repare, însă nu a mai fost chip. L-a mâncat totuși, de rușine.
În adolescență au fost 2 mai serioase, care l-au și marcat.
Celebrul jurat de la ”Chefi la cuțite” are acum 34 de ani, dintre care 20 în bucătărie. Cele mai frumoase povești despre felurile de mâncare preferate sunt așternute în cele două volume pe care acesta le-a publicat. Mii de gospodine țară și nu numai gătesc după învățămintele mult iubitului bucătar.