Ce vedete au suferit de anxietate și atacuri de panică. Anca Țurcașiu a povestit cum i-au afectat viața
Publicat pe 25.03.2022 la 16:53 Actualizat pe 25.03.2022 la 16:53
Mai multe celebrități din România au vorbit despre anxietate și atacuri de panică. Printre aceste celebrități se numără și Anca Țurcașiu care a dezvăluit cel mai important lucru de care oamenii trebuie să țină cont.
- Ce vedete au suferit de anxietate și atacuri de panică
- Anca Țurcașiu a povestit cum i-au afectat viața
- Ce este un atac de panică și cum îl recunoști
Anca Țurcașiu a vorbit despre faptul că oamenii trebuie să găsească puterea în ei, pentru a putea depăși clipele grele prin care sunt nevoiți să treacă. Vedeta a explicat cum se poate controla un atac de panică.
Aceasta spune că este bine să-ți relaxezi musculatura și să te focusezi pe respirație, ca să îți muți atenția de la frica respectivă.
Trei vedete care s-au luptat cu anxietatea și atacurile de panică
Giulia Nahmany
Giulia Nahmany a povestit că depresia este boala secolului și foarte multă lume se confruntă cu stările de panică. Vedeta și-a adus aminte că, după ce mama sa a decedat, a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, în care nu-și mai putea mișca mâinile și picioarele.
Diana Sar
Diana Sar a declarat că are atacuri de anxietate în relație. Asemănătoare atacurilor de panică, actrița are tendința de a se îngrijora de una singură și de a-și crea propriile scenarii.
Adela Popescu
Adela Popescu a amintit adesea despre copilăria sa de la Șușani sau despre provocările actoriei, la o vârstă fragedă. Mamă a trei băieți, vedeta încearcă să găsească acum echilibrul între carieră și viața de familie, căreia îi dedică cel mai mult timp. În tinerețe însă a traversat câteva perioade de surmenaj atât de puternic, încât s-a confruntat cu atacuri de panică agresive.
Ce este un atac de panică și cum îl recunoști
Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul de panică reprezintă un răspuns specific la o situație care implică frica, iar mai multe atacuri recurente constituie tulburarea de panică.
Atacul de panică este ilustrat de o perioadă delimitată de frică intensă şi disconfort, care atinge un maxim în aproximativ 10 minute şi poate fi însoțit de simptome numeroase și foarte variate. În general, persoana care are aceste episoade nu ştie care este elementul declanșator.
Tulburarea de panică constă în apariţia unor atacuri de panică imprevizibile, recurente, ce pot surveni fie pe fondul unei stări de calm, fie pe fondul unei stări anxioase. Atacul de panică reprezintă instalarea bruscă a unei stări intense de disconfort sau frică, de scurtă durată, însoţită de simptome somatice şi cognitive.
Principalele simptome sunt: sentimentul de pericol sau căse va întâmpla ceva foarte rău; teama de a pierde controlul şi teama de moarte; paloare; palpitaţii; tahicardie; durere/disconfort toracic; transpiraţie; tremur; dispnee, senzaţie de sufocare; nod în gât; greaţă/disconfort abdominal; ameţeală, leşin; derealizare, depersonalizare (persoana trăiește sentimentele și experiențele sale ca detașate, îndepărtate, ca și când nu i-ar aparține); frica de-a pierde controlul sau de-a înnebuni; frica de moarte; parestezii, amorţeli, furnicături; frisoane sau senzaţie de căldură.