Cel mai mare secret al Elenei Ceaușescu! Ce apare, de fapt, în actul ei de naștere

Cel mai mare secret al Elenei Ceaușescu! Ce apare, de fapt, în actul ei de naștere © arhivă

A fost una dintre cele mai puternice femei din România în perioada comunismului, însă nimeni nu știe care a fost cel mai mare secret al Elenei Ceaușescu! Ce apare, de fapt, în actul ei de naștere? Nu te-ai fi așteptat la asta!

Elena Ceaușescu a fost una dintre feministele convinse din perioada comunismului. Soție de președinte, fosta mare doamnă provenea dintr-o familie modestă, din comuna Petrești, județul Dâmbovița, fără posibilități financiare. La fel ca și Nicolae Ceaușescu, Elena a avut parte de o copilărie grea și plină de neajunsuri. 

Ce apare, de fapt, în actul de naștere al Elenei Ceaușescu 

Puțini sunt cei care știu că a rămas repetentă în clasa a patra, iar autobiografia pe care, ulterior, a trimis-o partidului, și-a redactat-o cu foarte multe greșeli din punct de vedere gramatical. 

„M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.red. inițiat în document era notat „părinți”) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.red. inițial termenul era scris „în tre”) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut”, se arată în documentul autobiografic al soției fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

I s-au schimbat toate datele de naștere

Din cauza acestui lucru, de-a lungul timpului au apărut tot mai multe controverse, deoarece data de naștere a Elenei, născută în realitate drept Lenuța Petrescu, a fost schimbată, imediat după ce s-a măritat cu Nicolae Ceaușescu. De asemenea, atunci când și-a unit destinul cu fostul dictator, i s-au schimbat toate datele de naștere, iar din Lenuța a devenit Elena, anul nașterii 1919, fiind înlocuit cu 1916. 

În momentul de față, în arhiva Primăriei Petrești, fosta soție a lui Nicolae Ceaușescu apare cu numele de ”Elena”, iar anul nașterii este în continuare 1919 și nu cel real, 1916. Cât despre motivul schimbării tuturor datelor, nu se cunoaște nimic cu exactitate. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro