Cine era Naomy, femeia transgender din România care a murit la 47 de ani. Avea o voce excepțională și în 2014 a participat la Eurovision
Publicat pe 20.04.2024 la 10:47 Actualizat pe 20.04.2024 la 10:47
În rândurile de mai jos îți vom spune cine era Naomy, femeia transgender din România care a murit la vârsta de 47 de ani. Avea o voce excepțională și în anul 2014 a participat la Eurovision. Iată ce se știe despre cântăreața care s-a stins din viață ieri, pe data de 19 aprilie!
- Cine era Naomy, artista care a murit la 47 de ani
- S-a stins din viață ieri, pe data de 19 aprilie
O veste tristă a șocat ieri pe toată lumea! Naomy s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC și a murit într-un spital din Germania.
Cine era Naomy, artista care a murit la 47 de ani
Naomi Moldovan, cunoscută sub numele de Naomy sau Naomi, născută ca Florin Moldovan pe data de 25 aprilie 1977 în Sighișoara, Mureș a fost o cântăreață, compozitoare și actriță transgender romă.
Ea a avut un succes remarcabil în competițiile muzicale, câștigând un număr impresionant de 75 de premii din 103 participări la diverse festivaluri interjudețene și naționale de muzică ușoară din România, performanță recunoscută oficial de Radio România Actualități în anul 1998 prin intermediul lui Andrei Titus.
Naomy a atras atenția națională participând la Selecția Națională pentru Eurovision 2014 cu melodia „Dacă tu iubești”, compusă de Jimi Laco și scrisă de Rareș Borcea, unde a obținut locul 10 și un total de 3 puncte.
Artista și-a făcut debutul în cinematografie cu rolul lui Adriani în filmul „Gadjo dilo”, cunoscut în română ca „Străinul nebun” și în engleză ca „The Crazy Stranger”, o producție franceză din anul 1997, filmată în România și regizată de Tony Gatlif.
Artista a avut o copilărie tristă
Naomy a avut o copilărie dificilă, crescând într-un orfelinat din Luduș, unde a rămas până la 15 ani și unde a terminat și școala. De etnie romă, ea a fost abandonată într-un șanț la doar trei zile după naștere.
Interesul ei pentru muzică s-a manifestat de mică și a determinat-o să părăsească Luduș pentru Târgu Mureș. Aici a susținut cu succes un examen practic de canto la Școala Populară de Artă, obținând nota maximă.
După doi ani de studiu, în anul 1992, femeia transgender s-a mutat la București, continuându-și educația muzicală la Școala Populară de Artă și la școala Palatului Național al Copiilor. La recomandarea artistei Loredana Groza și a lui Mircea Zara, ea și-a adoptat numele de scenă Naomy, renunțând la numele său original.
Citește și: Imaginea care i-a panicat pe fani! Naomy, în comă?