Pe Guță îl știe toată lumea, dar știai de mama manelistului? Era ghicitoare și primea fasole în loc de bani!

Pe Guță îl știe toată lumea, dar știai de mama manelistului? Era ghicitoare și primea fasole în loc de bani! © Arhivă

Pe Nicolae Guță îl cam știe toată lumea, că nu degeaba este supranumit Regele Manelelor. Însă, mulți uită faptul că manelistul a avut începuturi modeste, așa cum o dovedește și povestea, credem noi, emoționantă a mamei sale. O femeie bolnăvicioasă și cu mulți copii, s-a chinuit mult să le asigure odraslelor un viitor cât mai bun.

Pe nume Maria Linguraru, mama lui Nicolae Guță s-a născut în Aninoasa, județul Hunedoara. A avut mulți copii, însă faptul că era, fizic, mai slabă și se îmbolnăvea des făcea foarte dificil găsitul unui loc de muncă. Drept urmare, Maria a recurs la altceva: s-a făcut ghicitoare!

Povestea neștiută a mamei lui Guță

Vecinii își amintesc de Maria Linguraru ca fiind o femeie simplă, care obișnuia să dea în cărți și, câteodată, să facă și descântece. Oamenii spun că mama lui Guță o mai și nimerea câteodată cu ghicitul, fie el legat de sănătate, dragoste sau ceva atât de banal precum animalele din ogradă.

Nu doar asta era singură metodă a Mariei Linguraru pentru a pune ceva pe masă. Atunci când treburile cu ghicitul nu mergeau chiar atât de bine, femeia obișnuia să meargă și la cerșit. Niciodată nu primea bani, își amintesc vecinii, ci alimente, până și la cerșit, fie vorba de un blid de fasole sau niște cartofi.

Maria Linguraru a murit la numai 61 de ani, pe vremea când Nicolae Guță avea doar 16 ani. Nu a apucat niciodată să vadă visul împlinit al fiului ei, care a uitat acum ce este sărăcia și se bucură la rândul lui de o familie numeroasă.


facebook whatsapp twitter pinterest