Cine este Pescobar, patronul restaurantului din Herăstrău care a fost închis de inspectorii ANPC. Cum a reușit Paul Nicolau să se îmbogățească
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 19.09.2023 la 17:06
Actualizat pe 19.09.2023 la 17:06
De numele lui Paul Nicolau se leagă unul dintre cele mai cunoscute restaurante din București, afacere care a pornit din pasiunea pentru fructele de mare. Pe lângă faptul că este un personaj influent, Paul Nicolau este și un milionar controversat. În trecut, a avut probleme cu legea, după ce a fost prins în timp ce conducea cu o viteză peste limita legală.
- Cine este Pescobar, patronul restaurantului din Herăstrău care a fost închis de inspectorii ANPC
- Cum a reușit Paul Nicolau să se îmbogățească
Pescobar a devenit cunoscut în urmă cu mai mulți ani, atunci când a pus bazele afacerii care i-a adus succesul, dar și mari probleme cu inspectorii ANPC, după ce au găsit nereguli în restaurantul său.
Cum a început afacerea lui Pescobar
Paul Nicolau s-a făcut remarcat atunci când a adus românilor fructe de mare, dar drumul până la succes nu a fost deloc ușor. La începutul carierei sale, afaceristul obișnuia să vândă raci, iar atunci avea să se contureze proiectul său considerat la acel moment unul ambițios. Atunci când a pus bazele restaurantului, Paul Nicolau lucra singur și recunoaște că nu a fost deloc ușor și că, treptat, odată cu succesul, a putut să angajeze personal.
Doar că, la câțiva ani distanță de când afacerea era profitabilă, a urmat o altă perioadă complicată pentru toți patronii din industria ospitalității. Pandemia a adus provocări și pentru Pescobar, așa că, de atunci, s-a concentrat mai mult pe activitatea din mediul online, în special TikTok. Așa a ajuns și la o altă categorie de clienți și anume tinerii, iar efectele negative ale pandemiei nu au fost atât de mult resimțite.
Chiar dacă restaurantul și terasa erau goale, Pescobar a știut cum să profite de perioada în care au fost restricțiile și să vină cu oferte atractive pentru cei care comandau. De altfel, tot în acea perioadă, cei care obișnuiau să comande de la restaurantul din Herăstrău putea să își facă un abonament lunar, iar pe baza acestuia, beneficiau de prețuri mai mici la comenzile următoare.
De unde vine porecla lui Pescobar
Numele afaceristului real este Paul Nicolau, dar în lumea mondenă și în HoReCa este cunoscut drept Pescobar, poreclă pe care a primit-o tot în urma afacerii cu fructe de mare. Afaceristul s-a inspirat de numele traficantului Pablo Escobar, dar l-a adaptat pentru a evidența pasiunea sa pentru fructele de mare.