Cristina Țopescu, mărturisiri tulburătoare despre perioada petrecută în închisoare: "Mi-a fost cel mai greu să nu plâng"

Cristina Țopescu, mărturisiri tulburătoare despre perioada cât a stat în închisoare: "Mi-a fost cel mai greu să nu plâng" © Facebook

Cristina Țopescu a fost o figură marcantă a jurnalismului românești. A fost unul dintre cei mai de seamă oameni de presă din România, iar emisiunile realizate de ea, precum și interviurile complexe, vor rămâne mereu în amintirea românilor. Jurnalista s-a stins subit, la doar 59 de ani, singură în casa ei.

Potrivit unor surse, Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare în pat, cu plapuma pe ea, după ce apropiații nu mai primiseră nici un semn din partea ei timp de trei săptămâni. Jurnalista a trăit o viață cât alții în 100, iar poveștile sale bat lejer multe scenarii ale filmelor hollywoodiene. Precum ea a povestit, în urmă cu ceva timp, Cristina Țopescu a trăit pe pielea ei duritatea închisorilor ceaușiste, după ce a încercat să fugă la mama ei în Germania.

A stat în patru închisori diferite

Episodul a fost unul cumplit, iar momentul salvării Cristinei Țopescu din închisoare a fost chiar cel al Revoluției din 1989, la care a și participat. Cristina Țopescu a povestit, pe larg, într-un interviu la Antena 3, experiența care a traumatizat-o, dar care, spunea ea, a făcut-o să înțeleagă că e un om cu adevărat puternic.

"Faptul că nu mai puteam pleca la mama mea, că nu mai eram un om liber nici din acest punct de vedere, ar mai fi fost cum ar fi fost, dar când mama mea s-a îmbolnăvit, suspectă fiind de cancer de pancreas, paharul s-a umplut de-a binelea. Având un oarecare simţ al aventurii, am hotărât că singura soluţie era, oricât de nebunească, să fug.", a declarat Cristina Țopescu

A stat trei luni în patru închisori diferite și a fost eliberatp, într-un final, cu doar câteva zile înainte de revoluția din 1989. "Două zile mai târziu am ieşit în stradă. Ştiţi cum e «să te duci la Revoluţie» aproape direct din închisoare? Înălţător!!! Nu e nimic însă senzaţional în ce am trăit eu comparativ cu sacrificiile atâtor oameni cu adevărat curajoşi. A fost însă o experienţă pe care nu-mi pare deloc rău că am avut-o. Dimpotrivă! O experienţă care, cu si­guranţă, a avut un rol capital în traseul meu ulterior. În cel interior, de om." a povestit Cristina Țopescu pentru Antena 3.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro