Dan Negru: “Mihaela Rădulescu este o victimă”. Ce spune despre fosta prezentatoare TV, după moartea lui Felix Baumgartner

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 18.07.2025 la 17:29
Actualizat pe 18.07.2025 la 17:29
După tragedia care a lovit-o pe Mihaela Rădulescu, în urma decesului partenerului ei, Felix Baumgartner, Dan Negru a ales să vorbească public nu doar despre durerea personală a vedetei, ci și despre o problemă mai amplă și anume discriminarea de vârstă. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, prezentatorul trage un semnal de alarmă cu privire la situația din România.

Dan Negru trage un semnal de alarmă
- Ce spune Dan Negru despre Mihaela Rădulescu, după moartea lui Felix Baumgartner
- Detaliile spuse despre cariera fostei prezentatoare
Vestea că Felix Baumgartner s-a stins din viață a produs multă durere în inimile celor care l-au cunoscut, dar și a fanilor. Mihaela Rădulescu este în doliu și trece printr-o dramă cumplită! În acest timp, mai multe persoane și-au spus regretele. Dan Negru a făcut o retrospectivă a carierei fostei prezentatoare și a vorbit despre discriminarea de vârstă.
Ce spune Dan Negru despre cariera Mihaelei Rădulescu
Tragedia recentă din viața Mihaelei Rădulescu a readus în atenție o problemă profundă și adesea trecută sub tăcere și anume discriminarea de vârstă în România. Dan Negru, aflat la mare în momentul în care a aflat vestea, a rememorat colaborările sale de-a lungul anilor cu vedeta și a subliniat, într-un mesaj public, cât de adânc înrădăcinată este această formă de discriminare în societatea românească.
România este una dintre puținele țări europene în care vârsta devine un criteriu de excludere, nu doar în mass-media, ci și în viața profesională și socială. De-a lungul timpului, multe personalități feminine au fost etichetate negativ de presă după o anumită vârstă, în ciuda realizărilor lor. Astfel că televiziunile contribuie activ la acest fenomen, promovând figuri tinere, adesea în detrimentul celor cu experiență și credibilitate.
Dan Negru dă exemplul altor state
Jurnalismul românesc oferă un contrast puternic față de alte țări: în timp ce în Statele Unite, profesioniști cu cariere de zeci de ani sunt respectați și menținuți în posturi-cheie, în România, jurnaliști tineri și fără experiență sunt preferați în poziții de vizibilitate maximă. Motivele sunt în mare parte financiare, însă efectele sunt de durată și vizibile în scăderea calității și încredibilității actului jurnalistic.
În spațiul public, doar câteva nume reușesc să reziste în fața acestei tendințe, fiind considerate excepții într-un sistem care marginalizează în mod sistematic vârsta. Această realitate nu se limitează la televiziune.