De ce a fost poreclit chef Cătălin Scărlătescu ‘’Tataia’’. Detaliul neștiut din viața juratului de la Chefi la cuțite
Publicat pe 10.03.2021 la 13:30 Actualizat pe 10.03.2021 la 13:30
Toată lumea îl cunoaște pe chef Cătălin Scărlătescu, însă puțini sunt cei care știu că acesta este poreclit ''Tataia''. Care este adevărul din spatele acestui apelativ cu care i se adresează prietenii juratului de la Chefi la cuțite.
- De ce i se spune lui chef Cătălin Scărlătescu ''Tataia''
- Juratul de la Chefi la cuțite a muncit mult pentru a-și îndeplini visurile
De ce i se spune lui chef Cătălin Scărlătescu ''Tataia''
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Talentul gastronomic și felul său de a fi l-au propulsat mereu în topul preferințelor publicului.
Chiar dacă îl vezi mereu la tv și credeai că știi totul despre el, ei bine, lucrurile nu stau chiar așa, pentru că nu mulți sunt cei care știu că chef Cătălin Scărlătescu este preclit ''Tataia''.
Juratul de la Chefi la cuțite a primit acest apelativ în urmă cu mai mulți ani. Din cauză că a chelit devreme, dar și pentru că a fost mereu o persoană corpolentă, prietenii au decis să-i pună această poreclă.
Juratul de la Chefi la cuțite a muncit mult pentru a-și îndeplini visurile
Acum este unul dintre cei mai mari bucătari de la noi și este iubit de o țară întreagă datorită rolului de jurat de la emisiunea Chefi la cuțite de la Antena 1. Pentru a ajunge aici, însă, nu a fost deloc ușor.
Atunci când avea 20 de ani, Cătălin Scărlătescu a decis să plece din țară și să muncească. Plin de curaj și de ambiție, Cătălin Scărlătescu a ajuns în Italia, acolo unde s-a angajat la un restaurant.
I-a fost destul de greu, pentru că nu știa limba. Mai apoi, actualul coleg al lui chef Sorin Bontea și al lui chef Florin Dumitrescu a decis să plece să lucreze pe vapor, dar și prin diferite bucătării ale restaurantelor din Europa.
Cu multă determinare, în, cele din urmă, chef Cătălin Scărlătescu s-a întors acasă, aici unde a continuat să muncească până când și-a îndeplinit visul, iar astăzi este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, este iubit, apreciat și urmărit de o țară întreagă la Chefi la cuțite.
''Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă. Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie'', a declarat chef Cătălin Scărlătescu, în urmă cu mai mulți ani, potrivit evz.