Doliu în teatrul românesc. A murit actorul Ștefan Sileanu

+2 click pentru
galerie

Doliu în teatrul românesc. A murit actorul Ștefan Sileanu © Youtube

Ștefan Sileanu, actorul devenit renumit pentru rolul lui Vlad Țepeș, a murit, la vârsta de 80 de ani. Vestea a fost dată de fiica lui, care a și dezvăluit faptul că marele maestru va fi incinerat, așa cum și-a dorit întotdeauna.

Ștefan Sileanu a murit din cauza unui infarct, sâmbătă dimineață, a declarat fiica actorului, conform Adevărul. Ana Sileanu a declarat și că tatăl ei va fi incinerat luni, așa cum și-a dorit dintotdeauna.

„A fost dorinţa tatălui meu să fie incinerat”, a explicat Ana Sileanu.

Cine a fost Ștefan Sileanu

Ștefan Sileanu s-a născut pe 15 noiembrie 1939, în comuna Cislău din județul Buzău. Debutul în lumea actoriei și l-a făcut în anul 1965. A jucat pe scena Teatrului Național din Târgu Mureș, apoi a ajuns și la Teatrul Nottara din București.

Rolul care l-a consacrat a fost cel din filmul istoric „Vlad Țepeș” (1979), regizat de Doru Năstase, în care a jucat rolul titular. 

Pe lângă actorie, obișnuia să își ocupe timpul și cu pictura, reușind chiar să pună pe picioare, de-a lungul anilor, câteva expoziții personale.

Amintim câteva dintre filmele în care a jucat: "Scopul şi mijloacele" (r. Dan Marcoci, 1982), "Amurgul fântânilor" (r. Virgil Calotescu, 1983), "Raliul" (r. Mircea Drăgan, 1984), "Adela" (r. Mircea Veroiu, 1985), "Trandafirul şi coroana" (r. Domniţa Munteanu, 1991), "Şobolanii roşii" (r. Florin Codre, 1991), "E pericoloso sporgersi" (r. Nae Caranfil, 1993), "Crucea de piatră" (r. Andrei Blaier, 1994), "Craii de Curtea Veche" (r. Mircea Veroiu, 1995), "Don Juan sau dragostea pentru pentru geometrie" (r. Eugen Todoran, 1997), "Despre morţi numai de bine" (r. Claudiu Romila, 2005), "Europolis" (r. Cornel Gheorghiţă, 2010), "Rămâi cu mine" (serial TV, 2013).

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro