Dramă în muzica românească! S-a stins din viață "mama lăutarilor"
Publicat pe 27.01.2022 la 16:46 Actualizat pe 27.01.2022 la 16:46
Este doliu în lumea muzicii românești! Cea mai importantă muzicoloagă contemporană din România, supranumită și cunoscută sub numele de "mama lăutarilor" a încetat din viață astăzi! Despre cine este vorba, de fapt!
- A murit "mama lăutarilor"!
- Doliu în lumea muzicii!
O nouă pierdere în lumea muzicii din România a fost înregistrată astăzi! Din nefericire, vestea cutremurătoare cum că "mama lăutarilor" a trecut la cele Sfinte a îndoliat sute de artiști și nume mari din showbiz-ul românesc.
A murit "mama lăutarilor"!
Este durere de nedescris pentru toți cei care au cunoscut-o pe Speranța Rădulescu, cea mai importantă muzicoloagă contemporană din România, cunoscută și drep „mama lăutarilor”. Astăzi, la vârsta de 72 de ani a încetat din viață, lăsând în urmă numai suferință.
De-a lungul vieții, Speranța Rădulescu a fost preocupată doar de a descoperi și a promova cei mai buni artiști de muzică lăutărească, astfel că prin intermediul ei și cu ajutorul pe care l-a oferit, ne bucurăm acum de cele mai bune voci.
Apropiații, mesaje încărcate cu durere și suferință
Nu are nevoie de prea multe descrieri, asta fiindcă în toți anii ei de carieră a ajuns cunoscută de foarte mulți artiși, în special de cei care activează în muzică lăutărească, astfel că acum, după veste cutremurătoare, pe pagina ei sunt din ce în ce mai multe mesaje încărcate cu durere și suferință.
„Speranța avea un fel de a asculta cu tot corpul – aplecată, privind intens peste ochelari. N-o să uit niciodată bucuria din ochii ei când stăteam împreună și ascultam cum repetă un taraf de lăutari din garda veche. Îmi amintesc de urechea ei muzicală ascuțită din timpul acelor repetiții, dar și de tandrețea ei maternă.
Speranța asculta intens, cu respect, muzicieni care nu primiseră niciodată admirația pe care o meritau. Cărora și-a dedicat întreaga viață, adunându-le și promovându-le muzica alunecată printre crăpături într-un abis susținut de politicile culturale ale României socialiste, pe de o parte, și de ierarhii muzicale adânc încetățenite pe de altă parte.” a declarat Ioanida Costache, violonistă, documentaristă și doctorandă la Universitatea Stanford.
CITEȘTE ȘI: Dramă pentru Florin Salam și muzica românească. S-a stins astăzi un nou nume uriaș