Femeile din viaţa lui Ion Dolănescu. Pe cine a iubit cu patimă regretatul artist

Femeile din viaţa lui Ion Dolănescu. Pe cine a iubit cu patimă regretatul artist © arhivă

Au trecut mai bine de zece ani de la moartea lui Ion Dolănescu. Artistul s-a stins din viaţă pe 19 martie 2009, în urma unui stop cardio respirator, lăsând în urmă o ţară îndoliată şi doi fii la începutul unui scandal ce avea să ţină ani buni! Nu în ultimul rând, Ion Dolănescu a lăsat amintiri în inimile a trei femei, pe care le-a iubit cu patimă.

Ion Dolănescu a murit la 65 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Existanţa sa a fost marcată de trei femei. Vorbim despre Iustina Băluţeanu, Maria Ciobanu şi Margarita Valenciano.

Iustina Băluţeanu, care era mai mare decât el cu 20 de ani, i-a devenit soţie... de nevoie, în anul 1966. Ion Dolănescu şi-a făcut buletin de Bucureşti şi, aproximativ patru ani mai târziu, a făcut nuntă cu Maria Ciobanu. În acest timp, Ion Dolănescu era încă soţul în acte al Iustinei Băluţeanu. 

Relaţia cu Maria Ciobanu a început pe când mai nimeni nu ştia că este căsătorit cu Iustina Băluţeanu. Regretatul artist a povestit în trecut că le făcea curte atât ei, cât şi Irinei Loghin, iar fetele de cor l-au pârât soţiei. A ales-o pe Maria Ciobanu când se afla în drum spre Vălenii de Munte, după ce s-a trezit în maşină cu amândouă!

„Trebuia să mă hotărăsc. Să mă dau de partea uneia sau a celeilalte. Şi am ales-o pe Ciobanca", povestea Ion Dolănescu.

În 1972 s-a născut Ionuţ Dolănescu, fiul cel mare al artistului. 

După ceva timp, a cunoscut-o şi pe Margarita Valenciano, o tânără studentă care fugise de la facultate. Margarita l-a căutat pe artist într-o noapte, când pleca la un turneu în Moldova şi a mers cu el. Două săptămâni mai târziu, i-a căutat în geantă, i-a găsit paşaportul şi a trăit un şoc. 

"Fugise de la facultate, i-am găsit paşaportul. Când am descoperit de unde vine, mi-am spus: «Mă dau şi afară din partid, dacă se află că umblu cu o străină». Anul următor s-a mutat la Bucureşti. N-a stat cu mine, că eu mă feream", spunea artistul.

Margarita Valencino l-a adus pe lume pe fiul cel mic al artistului: Dragoş Dolănescu. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro