Juratul Chefi la cuțite Chef Richard Abou Zaki lansează cartea Cooking my dreams, dedicată parcursului său în lumea artei culinare: ”Bucătăria a fost refugiul meu”

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 17.07.2025 la 13:32
Actualizat pe 17.07.2025 la 13:32
Chef Richard Abou Zaki își face debutul editorial cu cartea Cooking My Dreams, o poveste despre rădăcini, pasiune, dăruire și continuă transformare, volumul fiind disponibil acum pentru comenzi în avans în limba română și italiană.
- Chef Richard Abou Zaki își face debutul editorial cu cartea Cooking My Dreams
- Juratul Chefi la cuțite își rememorează parcursul din România în Italia
Juratul Chefi la cuțite Chef Richard Abou Zaki lansează cartea Cooking my dreams
Juratul Chefi la cuțite își rememorează parcursul din România în Italia, dezvăluind în premieră amintiri, idei, întâmplări, momente care au marcat ascensiunea sa profesională uluitoare și formarea sa ca om în cartea Cooking My Dreams, care se va lansa în toată Europa în luna decembrie 2025 – până atunci fiind disponibilă pentru comenzi în avans pe platforma editurii Maretti Manfredi. „Am vrut să scriu această carte nu doar pentru a vorbi despre feluri de mâncare, ci pentru a reda sensul profund al meseriei mele. Bucătăria a fost refugiul meu, școala mea și este vocea mea”, explică Chef Abou Zaki. De la marii maeștri internaționali care i-au marcat cariera gastronomică la primele sale proiecte și de la cele dintâi experiențe culinare la succesul înregistrat cu restaurantul Retroscena, cartea Cooking My Dreams surprinde călătoria personală și profesională a juratului Chefi la cuțite, Chef Richard Abou Zaki.
Un proiect editorial curajos care îi aduce cititorului experiența savuroasă a unei călătorii unice printre gusturi, emoții și viziuni, cartea Cooking My Dreams vine cu o prefață semnată de Massimo Bottura, nume cu greutate în istoria gastronomiei mondiale, unul dintre cei mai influenți Chefi la nivel internațional, alături de care Chef Richard a lucrat ca sous-chef la restaurantul cu trei stele Michelin Osteria Francescana. Volumul este desăvârșit de postfața semnată de producătorul show-ului culinar al Antenei 1 Chefi la cuțite Mona Segall, care a redat cu intensitate latura umană a Chef-ului.
Centru vital al parcursului său uman și creativ, bucătăria se regăsește în Cooking My Dreams și sub forma a peste 20 de rețete prețioase, care au marcat evoluția profesională a lui Chef Richard la restaurantul Retroscena. Volumul se adresează celor care trăiesc bucătăria ca pe o vocație, dar și celor care visează și luptă pentru a-și transforma viziunile în realitate – o carte gândită nu doar pentru pasionații de gastronomie, ci pentru toți cei care caută autenticitate, forță și inspirație.