Leonard Miron, diagnosticat cu o boală necruţătoare: "Medicii au descoperit tumoarea foarte devreme şi am putut fi salvat"

Leonard Miron, diagnosticat cu o boală necruţătoare: "Medicii au descoperit tumoarea foarte devreme şi am putut fi salvat" © Captură video

Unul dintre cei mai longevivi oameni de televiziune din România, Leonard Miron, a vorbit, în premieră, la "Agenţia VIP", despre boala necruţătoare cu care a fost diagnonisticat în vara anului trecut.

După ce a primit teribila veste că suferă de cancer pancreatic, Leonard Miron a trecut printr-un lung drum al depresiei, iar pentru a scăpa din "ghearele" ei a apelat la un psiholog. A avut şi norocul de a-i fi depistat boala rapid, înainte să fie prea târziu. Metoda prin care a fost operat se numeşte "Cyberknife"', a avut loc în Marea Britanie, şi de obicei este folosită pentru pacienţii cu cancer de prostată sau cel cerebral. Spre fericirea sa, Leonard Miron a fost al 11-lea om operat cu brio prin această metodă, chiar dacă avea cancer pancreatic.

Experienţa dură, dar cu un final fericit, l-a schimbat radical pe omul Leonard Miron, cel care a conştientizat faptul că în viaţă sunt lucruri mai importante decât succesul sau avuţia. Tot ce-şi doreşte acum este să fie fericit alături de familie şi, de ce nu, să se întoarcă în televiziune, acolo unde a făcut carieră mai bine de 20 de ani.

"Am reuşit să trec peste acea perioadă de şoc. Medicii au descoperit tumoarea foarte devreme şi am putut fi salvat. Chiar mă gândeam că sunt atât de rău şi de păcătos, încă nici cel de Sus nu mă vrea, nici cel de Jos. Vorbeam cu Iuliana (n.r. - Marciuc), la petrecerea de ziua mea am avut invitaţi cărora, cu gândul, cu vorba, cu fapta, le-am făcut rău cândva. Când am primit acest diagnostic, atunci m-am gândit dar de ce să fiu rău, să fac rău, să invidez. M-am schimbat din această privinţă. Nu este rolul meu să judec pe nimeni. Sunt foarte fericit cu oameni cu fericiţi. Nu vreau să mă mai complic cu lucrurile altora. Am atâtea lucruri de făcut cu viaţa mea, încât nu mai pot pierde timp cu vieţile altora", a spus Leonard Miron, la "Agenţia VIP".


facebook whatsapp twitter pinterest