O parte din moștenirea Stelei Popescu, scoasă la licitație. Care este cel mai valoros bun pus la vânzare

O parte din moștenirea Stelei Popescu, scoasă la licitație. Care este cel mai valoros bun pus la vânzare © Arhivă

A trecut mai bine de un an de la moartea Stelei Popescu. Una dintre cele mai iubite actrițe ale României a murit subit, lăsând în urma sa un gol greu de umplut. Acum, la aproape un an jumate, o parte din averea regretatei actrițe va fi scoasă la licitație.

Joi, pe 6 iunie, va fi ținută licitația „Ultimul spectacol”, o dedicație pentru amintirea acestei mari doamne a teatrului și filmului românesc. 

La vânzare vor fi scoase numeroase opere de artă. Piesa de rezistență este tabloul „Țărăncuță în vie”, o operă semnată de Samuel Mutzner și estimată la o valoare între 8.000 și 15.000 de euro.

„Stela Popescu a oferit publicului mai mult de o jumătate de secol de teatru, film și spectacole de revistă. Puțini sunt cei care o cunosc pe colecționara de artă. Licitația dedicată marii artiste este așadar o incursiune inedită în viața acesteia din spatele scenei: opere de artă semnate de Samuel Mützner, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Dumitru Ghiață, Aurel Jiquidi, dar și o selecţie de fotografii, afișe, artă decorativă, obiecte personale și premii obținute de-a lungul întregii cariere”, anunță organizatorii evenimentului.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro