Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.12.2024 la 17:16
Actualizat pe 27.12.2024 la 17:27
Vești bune pentru români! Guvernul a decis să majoreze alocațiile începând din data de 1 ianuarie 2025. Copiii vor primi mai mulți bani de anul viitor, după decizia luată de Guvern în ultima ședință. Iată cu ce procent cresc alocațiile.
- Alocațiile cresc din 1 ianuarie 2025
- Câți bani primesc copiii din România
Guvernul urmează să ia mai multe decizii în cazul scăderii cheltuielilor țării. Se iau mai multe măsuri de austeritate și se discută despre ordonanța trenuleț. În timp ce românii așteaptă vești proaste din partea Guvernului, copiii și elevii au primit o veste bună.
Cu cât cresc alocațiile copiilor din România
Așa cum s-a anunțat și în urmă cu câteva săptămâni, s-a decis majorarea alocațiilor pentru copiii din România. Elevii și copiii vor primi alocații cu 10,4% mai mari decât până în acest an. Mai exact, alocațiile copiilor de până în doi ani vor crește de la suma de 719 lei la 794 de lei și alocațiile copiilor cu dizabilități.
De asemenea, alocațiile copiilor cu vârste de peste 2 ani vor crește de la 292 de lei la 323 de lei. Până în acest moment a fost vorba doar măsură în stadiul de proiect, dar în cele din urmă această măsură s-a concretizat. De această majorare vor beneficia peste 3 milioane de români.
De ce acte ai nevoie pentru a primi alocație în 2025
Majorarea alocațiilor cu 10,4% este mai mică decât ultima creștere din anul 2024, care a fost de 13,8%. Părinții trebuie să pregătească un dosar cu câteva documente necesare pentru a putea beneficia de alocație. Inclusiv copiii născuți în străinătate pot beneficia de alocație. Iată și actele de care au nevoie părinții:
- Certificat de naștere românesc al copilului minor;
- Certificat de căsătorie românesc sau declarație notarială;
- Certificatele de cetățenie ale ambilor părinți;
- Declarație privind domiciliul copilului din partea solicitantului;
- Buletin de identitate românesc al părintelui care solicită alocații;
- Buletin de identitate moldovenesc sau românesc al celuilalt părinte;
- Extras de pe contul bancar;