Manelistul Dan Pitic, aflat în turneu în străinătate, arestat într-un caz cu euro falşi

Manelistul Dan Pitic, arestat după ce a fost prins cu euro falşi © Facebook

Veste şoc în lumea manelistului! Cântăreţul de manele Dan Pitic, originar din judeţul Hunedoara, a fost arestat în lipsă pentru punere în circulaţie de euro falşi. Anchetatorilor, Dan Pitic le-a spus prin intermediul telefonului că se află în turneu în străinătate. 

Pe 24 februarie, magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au decis arestarea cântăreţului de manele cunoscut ca Dan Pitic. Primul termen a avut loc pe 21 februarie, dar cauza a fost amânată pentru că bărbatul ar fi transmis anchetatorilor, prin telefon, că se află în turneu în Germania şi Austria. 

Atunci, Dan Pitic ar fi menţionat că se va prezenta în faţa instanţei peste câteva zile. Acest lucru însă, nu s-a întâmplat. Instanţa a hotărât ca Dan Pitic să fie arestat în lipsă. 

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului zis Dan Pitic, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestație", se arată în decizia instanţei. 

Dan Pitic este cercetat într-un dosar în care alţi trei indivizi din Alba şi Timiş au ajuns în arest, după ce ar fi fost prinşi de oamenii legii cu peste 90.000 de euro falşi.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a declarat pentru Mediafax că rezultă din probe suspiciunea rezonabilă că şi Dan Pitic a pus în circulaţie euro falşi. 

"Și acesta s-a deplasat în municipiul Târgu-Jiu și a pus în circulație bancnote euro falsificate și are același grad de participație ca și ceilalți inculpați care au fost anterior arestați preventiv. S-a emis mandat de arestare în lipsă, el nu s-a prezentat, nu a fost audiat în această cauză", a transmis prim-procurorului.

Dan Pitic a fost citat cu mandat de aducere la domiciliul mamei sale din municipiul Petroşani, dar nu afost găsit. El s-ar aflat într-un turneu în Austria şi Germania.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro