Masă „ca la carte”! Ce mănâncă Radu Mazăre în închisoare, de Crăciun
Publicat pe 25.12.2019 la 12:39 Actualizat pe 25.12.2019 la 13:03
Surpriză de sărbători pentru VIP-urile de după gratii și nu numai! Deținuții din penitenciare, printre care se numără și Radu Mazăre, dar și Liviu Dragnea, au parte de un meniu „ca la carte”. Friptură, sarmale, cozonac... că na! Doar o dată pe an e Crăciunul.
Surpriză de sărbători pentru VIP-urile de după gratii și nu numai! Deținuții din penitenciare, printre care se numără și Radu Mazăre, dar și Liviu Dragnea, au parte de un meniu „ca la carte”. Friptură, sarmale, cozonac... că na! Doar o dată pe an e Crăciunul.
Crăciunul este sărbătorit cu fast și după gratii. Mihaela-Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al ANP a anunțat că meniul de Sărbători pentru deținuți conține, pe lângă alimentele de bază și „friptură de porc/vită şi piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perişoare, sarmale cu mămăliguţă, cozonac, gogoşi, prăjituri, produse de patiserie, mere etc.”
Nici cu activitățile nu se stă rău: ANP organizează activităţi artistico-plastice, moral-religioase, de menţinere a legăturii cu familia şi comunitatea, caritabile şi de voluntariat.
Și asta nu e tot! Până pe 29 decembrie, 78 de deținuți pot ieși din penitenciar pentru o perioadă cuprinsă între 24 de ore și 10 zile.
Tot în această perioadă a anului, deținuții au dreptul să primească în plus, de la apropiați, încă un pachet cu produse alimentare de maximum 10 kilograme. La acesta, se acceptă și 6 kilograme de fructe și legume, dar și până la 20 de litri de băuturi răcoritoare, potrivit Libertatea.
Cum arată meniul lui Radu Mazăre și al celorlalți deținuți, de Crăciun
În prima zi, pe 25 decembrie la micul dejun, deținuții primesc ceai, biscuiţi, margarină şi salam. La masa de prânz, ciorbă de porc sau supă de pui cu tăiţei (pentru musulmani), sărmăluţe de porc sau vită, cozonac şi măr, iar la cină, mămăligă cu brânză şi smântână.
Joi, 26 decembrie, deținuții vor consuma la micul dejun ceai, biscuiţi, margarină, marmeladă, la prânz ciorbă ţărănească de porc sau vită, peşte prăjit cu orez sârbesc. Pentru cină, ANP a pregătit cartofi cu brânză.