EXCLUSIV / Medicul Ovidiu Peneș, despre a doua operație a Andreei Bălan: "Ar putea fi o problemă de coagulare"

+3 click pentru
galerie

EXCLUSIV / Medicul Ovidiu Peneș, despre a doua operație a Andreei Bălan: "Ar putea fi o problemă de coagulare" © Facebook

Andreea Bălan a ajuns din nou pe masa de operație, la câteva zile după ce a făcut cezariană. Artista s-a trezit într-o baltă de sânge și a fost nevoită să meargă, din nou, la spital.

Medicii au observat că s-au format mai multe hematoame sub operație și a fost nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. Medicul Ovidiu Peneș a explicat, pentru Spynews.ro, care sunt riscurile unei astfel de complicații, dar și din ce cauză ar putea apărea.  

"Posibil să fi fost o problemă de coagulare a sângelui, iar pentru a depista astfel de probleme se fac anumite analize mult mai detaliate, poate fi o problemă genetică. Hemoragia poate fi gravă în anumite situații, ar putea duce la deces. Este bine că a observat la timp și a mers la medic. O cauză poate fi faptul că ar putea avea o  problemă de coagulare a sângelui, dar aceste probleme se pot depista doar în cazul unor analize mai amănunțite, pot fi cauze genetice. Astfel de cazuri se întâmplă foarte rar, câte gravide ați auzit să pățească așa? Controalele la medic după operația de cezariană se fac în funcție de pacientă, pot fi zilnice, dacă lăuza are complicații după operația de cezarină, sau mai rare, pentru schimbarea pansamentelor de către chirurgul care a efectuat operația. Se fac controale la trei zile, dar ea încă era în spital. O săptămână, șase săptămâni, șase luni, un an cel mai rar, medicul poate decide și zilnic. El stabilește. Pe de altă parte, în general oamenii care pierd foarte mult sânge, pot să dezvolte probleme de cogulare și alte boli asociate cum ar fi cele de ficat pot avea impact asupra coagulării sângelui. De aceea, chiar dacă a avut o sarcină care a mers foarte bine nu înseamnă că a doua oră să te culci pe o ureche, este bine să faci toate analizele, tot screeningul complet. ", a declarat medicul Ovidiu Peneș, pentru spynews.ro.  

A.C.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro