Mihai Şora reacţionează! Filozoful îi ia apărarea Irinei Rimes în scandalul momentului: "Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent..."

Mihai Şora reacţionează! Filozoful îi ia apărarea Irinei Rimes în scandalul momentului: "Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent..."

Deşi chiar ea recunoaşte că nu este cea mai potrivită alegere, artista promite că le va arăta fanilor câte ştie despre „domnul sculptor”, dar va vorbi şi despre valorile culturale româneşti, prin intermediul unor postări pe reţelele de socializare.

Argumentele cu care Irina Rimes îşi sprijină afirmaţiile nu i-au convins pe internauţi că ea este cea mai potrivită persoană pentru a reprezenta ziua dedicată marelui sculptor român. Atfel că filozoful Mihai Şora a decis să îi ia apărarea artistei originară din Republica Moldova.

Marele istoric a publicat un mesaj prin care o apără pe cunoscuta artistă, şi le reaminteşte „agitaților brâncușologi” de indeletnicirile lor din trecut.

Mai mult, Mihai Şora o sfătuieşte pe cântăreaţă să compună o piesă "despre Brâncuși, despre arta lui”, pentru ca tinerii să poată afla mai multe despre opera unuia dintre cei mai apreciaţi sculptori ai tuturor timpurilor.

Mesajul dur pe care Mihai Şora îl transmite criticilor Irinei Rimes

„Pun rămășag că agitații „brâncușologi“ apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului. Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide”, a scris Mihai Șora pe contul său de Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro