Mircea Dinescu este în doliu. Soția lui s-a stins din viață la 58 de ani

+3 click pentru
galerie

Mircea Dinescu este în doliu. Soția lui s-a stins din viață la 58 de ani © facebook

Cunoscutul poet Mircea Dinescu este în doliu. Soția sa a murit la doar 58 de ani, în urma unei boli grave.

Teatrul Național I.L Caragiale a anunțat cu regret că Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu, a încetat din viață la vârsta de 58 de ani. Celebra traducătoare de literatură și dramaturgie rusă s-a stins din viața în urma unei boli grave.

Mașa Dinescu a fost pentru mulți ani șefa Secretariatului Literar la Teatrul Național din București. Aceasta a fost unul dintre cei mai apreciați traducători ai dramaturgiei ruse, multe dintre versiunile oferite de ea stând la baza unor spectacole de succes din importante teatre ale țării. Soția lui Mircea Dinescu a provenit dintr-o familie de intelectuali, tatăl ei fiind profesor de limba rusă, iar mama ei fiind autoare de cărți despre Eminescu. A tradus mai multe spectacole, iar printre acestea se numară: „Livada de vișini” de A. P. Cehov, r. David Doiashvili, „Revizorul” de N. V. Gogol, regia Felix Alexa, „Sinucigașul” de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, „Terorism” de frații Presniakov, regia Felix Alexa, „UFO” de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop.

Potrivit Teatrului Național I.L Caragiale, colegii sunt alături de familia îndurerată în aceste momente de mare tristețe.Trupul neînsuflețit al traducătoarei va fi incinerarat miercuri la Crematoriul Vitan Bârzești.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro