O cunoscută jurnalistă din România trăiește de doi ani doar cu un plămân: "Fă Rai din ce ai"

+3 click pentru
galerie

Paula Rusu © captura video

Jurnalista Paula Rusu a primit în urmă cu doi ani un diagnostic sumbru: tuberculoză. Încă de atunci, jurnalista a dus o luptă cruntă cu boala și a rămas fără un plămân, în urma operației care a salvat-o.

"Trăiam aceeași convigere, tuberculoza nu e eradicată. Tuberculoza m-a costat un plămân, este prețul pentru o viață în care simt că pot să schimb ceva. S-a dus un plămân, ăsta este de fapt lucrul cel mai nenatural, nu trebuia să se întâmple. Medicul mi-a spus că plămânul meu arată mai rău ca unul din Mexico City, când am intrat în operație mi-au spus că dacă există o șansă să salvăm, o să o facă.", a povestit Paula Rusu, într-o emisiune tv. 

De asemenea, Paula Rusu a povestit cum s-a schimbat viața ei după operația de extripare a plămânului, dar și despre faptul că anumiți colegi au respins-o după ce au aflat vestea că este bolnavă.

"Nu mai am aceeași rezistență fizică, dar plămânul este un organ prietenos cu posesorul său, dar e capabil să se dilate într-atât atât de mult, încât să ocupe și spațiul gol. Mă dor încheieturile, mă vor durea toată viața, am luat un tratament sever, pentru ca găurile din plămân să nu mă ducă la extriparea lui. Mă dor foarte rău, mai ales cele de la degetele de la picioare, sunt efecte adverse. Trebuie să te împrietenești cu ceea ce ai, fă Rai din ce ai. Eu m-am îmbolnăvit de cea mai comună formă de turberculoză, care răspunde la tratament. Când ai tuberculoză trebuie să anunți, ca să nu fii tu cel care ai dat microbul. Ne temem atât de tare de boală, nu știu cum aș fi reacționat. Colegii m-au respins. Soțul mi-a spus că se vindecă, m-a susținut. Am făcut tratament intensiv, timp de șase luni, cu 16 pastile pe zi." , a mai spus Paula Rusu. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

A.C.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro