Ce pensie are Maria Ciobanu, după o viață dedicată muzicii. Statul român umilește din nou!

Ce pensie are Maria Ciobanu, după o viață dedicată muzicii. Statul român umilește din nou! © Arhivă

Una dintre cele mai îndrăgite artiste de la noi, Maria Ciobanu, se află pe „lista neagră” a statului român, în materie de pensii oferite artiștilor care au bucurat generații întregi. Iubita cântăreață are, însă, un anumit noroc: faptul că are venituri suplimentare, datorită cărora se întreține lună de lună.

Vreme de câțiva ani, Maria Ciobanu este stabilită în Statele Unite, alături de fiica ei, Camelia. Din partea statului român primește o pensie de-a dreptul rușinoasă, care nu poate fi mai mare de 1.2000 de lei. Este o situație similară cu Maria Dragomiroiu care, în urmă cu ceva vreme, își striga amarul.

„Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, spunea Maria Dragomiroiu.

Câți bani primește Maria Ciobanu

Peste Ocean, însă, acolo unde a obținut și cetățenie, Maria Ciobanu se întreține din veniturile suplimentare, care îi aduc un total de 1.000 de dolari pe lună. Și chiar dacă statul român nu prea a răsplătit-o pentru o viață dedicată muzicii, artista se gândește să se întoarcă în România.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, a mărturisit Maria Ciobanu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro