Prima reacție pe care a avut-o Radu Mazăre după ce a primit condamnare definitivă la închisoare. Se consideră nedreptățit
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 06.02.2022 la 15:11
Actualizat pe 06.02.2022 la 15:11
Radu Mazăre a primit condamnarea definitivă. În aceste momente, se află în spatele gratiilor, unde ispășește o pedeapsă de nouă ani, pe care a primit-o în urma dosarului retrocedărilor din stațiunea Mamaia. În urmă cu puțin timp, fostul edil al Constanței a mai primit o condamnare.
- Radu Mazăre, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Polaris
- Hotărârea ICCJ este definitivă
Așadar, recent, Radu Mazăre a mai primit o condamnare, de cinci ani, în cazul Polaris. Se pare că, de data aceasta, fostul edil al Constanței nu a mai avut nimic de spus în fața judecătorilor.
Prima reacție pe care a avut-o Radu Mazăre
Radu Mazăre s-a resemnat, însă, în continuare, el este de părere că i se face o nedreptate. Potrivit declarațiilor oferite de avocata sa, Radu Mazăre nu are niciun fel de tratament VIP în spatele gratiilor, așa cum s-a tot speculat înainte.
Avocatul a mai transmis că Radu Mazăre se adaptează la orice mediu, pentru că este sănătos și într-o stare bună. Ba mai mult, Lizeta Haralambie a mai subliniat și faptul că cele două pedepse nu se vor contopi.
Așadar, Radu Mazăre va sta în spatele gratiilor tot nouă ani. Fostul edil a fost condamnat pentru luare de mită și conflict de interese, iar în prima instanță fusese condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare.
Hotărârea ICCJ este definitivă
DNA a acuzat un prejudiciu de 200 milioane lei în acest dosar, în care a fost condamnat și omul de afaceri Sorin Strutinsky. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În prima instanță, acesta primise o condamnare de 7 ani şi 10 luni de închisoare.
De asemenea, hotărârea ICCJ este definitivă.
Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.