Reacţia lui Dan Negru, după promulgarea legii care ar scuti presa de plata impozitelor: „Să ne fie ruşine, după 200 de ani, jurnaliştilor...”

Reacţia lui Dan Negru, după promulgarea legii care ar scuti presa de plata impozitelor © Arhiva

Un nou proiect de lege a fost adoptat definitiv de parlamentari pe data 11 ianuarie. Astfel, legea prevede ca jurnaliştii să fie scutiţi de plata impozitului pe drepturile de autor sau a contractului de muncă.

După adoptarea acestei legi, multe persoane publice au avut câte ceva de zis. Printre cei care au avut o replică de dat se numără şi Dan Negru.

Prezentatorul marilor show-uri de la Antena 1 a fost extrem de acid în ceea ce a avut de zis. Vedeta a vorbit despre începuturile presei în România, dar şi despre legea care, după cum spune el, "statu’ le dă jurnaliştilor peştele în loc să le dea undiţa".

"Nemernică legea prin care jurnaliștii vor fi scutiți de impozit! Nu mă consider jurnalist deși am o diplomă pe care scrie asta și care mi-ar da posibilitatea scutirii.

Totuși, presa din România a fost mereu codașa lumii civilizate, poate și de asta politicul a cumpărat-o ieftin.

Primul ziar in limba română cu apariție constantâ -"Curierul Românesc"-a apărut abia in aprilie 1829 si in primul număr , Heliade Rădulescu făcea praf publicistică românescă scriind : "Sa ne fie rușine, rumânilor, că abia acum ne-am deșteptat".

Acum, după 200 de ani, statul le dă jurnaliștilor peștele iîn loc să le dea undița..."

Iniţiativa le-a aparţinut celor din PSD, care au acordat şi cele mai multe voturi. Legea acum se află pe masa preşedintelui României pentru a fi promulgată.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro