Rețeta de găluște cu prune, de dietă, a Alinei Pușcaș. Cum de arată vedeta așa fit, deși mănâncă și dulciuri
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.09.2022 la 13:53
Actualizat pe 14.09.2022 la 13:53
Alina Pușcaș arată fabulos și are un corp de invidiat. Deși a trecut deja prin trei sarcini, vedeta are o siluetă de top-model. Rețeta de găluște cu prune, de dietă, a Alinei Pușcaș. Cum de arată vedeta așa fit, deși mănâncă și dulciuri.
- Rețeta de găluște cu prune, de dietă, a Alinei Pușcaș
- Cum de arată vedeta așa fit, deși mănâncă și dulciuri
Nu e un secret pentru nimeni faptul că Alina Pușcaș are un trup de zeiță pe care-l păstrează cu echilibru, determinare și sport. Vedeta a declarat în repetate rânduri că merge destul de des la sala de fitness, și că este extrem de atentă la ceea ce mănâncă, obișnuind să aibă o alimentație sănătoasă. De curând, vedeta a împărtășit cu fanii de pe rețelele de socializare o rețetă de găluște cu prune. Un preparat fără cartofi. Alina Pușcaș mărturisește că de ani de zile încearcă să găsească o rețetă care să se apropie de cea pe care o gusta în Ardeal.
Rețeta de găluște cu prune, de dietă, a Alinei Pușcaș
Deși nu a reușit să găsească o rețetă ca în Ardeal, Alina Pușcaș spune că a descoperit o rețetă nouă, făcută din întâmplare, pentru că nu își dorea sub nicio formă ca în compoziție să fie cartof.
”Am încercat să adaptez cantitățile, să pun tot mai puțin cartof, dar de fiecare dată compoziția ieșea mult prea tare. Nu reușeam să obțin acea textură pufoasă, cremoasă, nicicum, așa că, într-un final, am renunțat de tot la cartof și a ieșit cu totul altceva, folosind, în special, brânză de vaci.”, a declarat vedeta.
Ingrediente:
- Griș - 150 gr
- Brânză de vaci - 500 gr
- Ouă - 4 buc
- Zahăr - 5/6 linguri
- Sare - un sfert de linguriță
- Esență de vanilie - 1/2 fiole
- Făină - 450/500 gr
- Prune brumării(din piață)
Mod de preparare:
1. Se ia grișul, se pune în apă sau în lapte, și se fierbe, iar apoi se lasă la răcit.
2. Peste grișul răcit, adăugați restul ingredientelor. Brânza de vaci, ouăle, zahărul, sarea esența de vanilie și făina. Frământați până când toată compoziția devine omogenă și compactă.
3. Se ia pruna crudă și se construiește pe ea, din aluat, gălușca. Pont: ca aluatul să nu se lipească pe mâini, ar trebui să vă dați cu ulei.
4. Într-o cratiță plină cu apă, puneți puțină sare, iar când apa clocotește, luați cu o spumieră găluștele și le puneți în cratiță, cu grijă, să nu se lipească de fundul cratiței. Când ele ies la suprafață, înseamnă că sunt fierte.
5. După ce au fiert, găluștele ar trebui să fie puse într-o tigaie plină de pesmet și zahăr brun. Se tăvălesc bine prin pesmet și zahăr, și apoi se pun într-o tavă, și se bagă la cuptorul încins la 175 de grade, pentru 15 minute.