Rețeta delicioasă de gogoși mari și pufoase a lui Sorin Bontea. Cum prepară juratul de la Chefi la cuțite cel mai simplu desert
Publicat pe 11.02.2021 la 13:34 Actualizat pe 11.02.2021 la 13:34
Gogoșile au fost și vor rămâne desertul copilăriei fiecărei persoane, la care se mai revine, din când în când, de dor și poftă. Tocmai de aceea, acum Sorin Bontea spune care este cea mai delicioasă rețetă pentru a savura gogoși mari și pufoase, ca cele făcute de bunicile noastre. Iată cum prepară juratul de la ”Chefi la cuțite” cel mai simplu și apreciat desert.
![Rețeta delicioasă de gogoși mari și pufoase a lui Sorin Bontea Colaj foto cu o farfurie cu gogoși și Sorin Bontea în tunică neagră](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2021%2F2%2F11%2F247486%2Fbonteagogosi.jpg&w=1200)
Rețeta delicioasă de gogoși mari și pufoase a lui Sorin Bontea
Arhiva
- Sorin Bontea îți propune cea mai simplă rețetă de gogoși.
- Chef-ul de la Antena 1 spune pas cu pas rețeta celui mai simplu desert.
Sorin Bontea, unul dintre cei trei chefi de la Antena 1, face deliciul tuturor atunci când își face apariția pe micul ecran ori pe rețelele de socializare. Și asta pentru că umorul, dar și seriozitatea sa când vine vorba de gătit l-au făcut să fie unul dintre cei mai apreciați bărbați din luema mondenă.
Însă, trebuie spus că vedeta nu gătește nu doar atunci când se află pe platoul de filmare, ci meseria sa și-o pune în practică și acasă, în sânul familiei, dar și pe internet pentru a le veni în ajutorul celor care fac parte din comunitatea sa și își doresc să încerce câte un nou preparat. Așa se face că acum, după alte rețete dezvăluite, Sorin Bontea a spus pas cu pas cum prepară cele mai gustoase gogoși. Și nu vorbim de orice gogoși, ci unele mari și pufoase, exact ca cele care ne aduc aminte de copilărie. Căci, tot de acolo a venit și ideea chef0ului nostru, de la gustul desertului pregătit de mama sa.
Rețeta lui Sorin Bontea pentru gogoși mari și pufoase
Mare atenție, dacă vă doriți să obțineți gogoși ca cele făcute de juratul de la Antena 1 aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g de făină, două ouă, 100 g de zahăr, 80 g de unt topit, coajă de lămâie, coajă de portocală, 11 g de drojdie, un vârf de sare, esență sau extract de vanilie și 250 ml de lapte.
Pentru că acum avem ingrediente, câștigătorul ”Asia Express” își dezvăluie și modul de preparare a desertului.
Astfel, primul pas pe care îl face colegul lui Florin Dumitrescu și a lui Cătălin Scărlătescu este să adauge în planetară laptele călduț, zahărul și drojdia. După ce acestea se amestecă puțin se adăugă și coaja de portocală și lămâia, urmând ca toate să fie amestecate foarte bine cu telul. După ce s-a obținut mixul dorit, Sorin Bontea îl lasă deoparte timp de 10-15 minute astfel încât să se activeze drojdia.
Următorul pas este punerea în același vas de planetară pentru a se mixa sarea, extractul de vanilie, untul topit și ouăle. Iar la final, juratul de la Antena 1 adaugă făina și reia mixajul. La nevoie, se mai adaugă puțină făină.
După ce totul a fost mixat ca la carte, conform rețetei lui Bontea, la final este nevoie și de o lingură de ulei și puțină frământare la mână. Însă, nu uitați că secretul desertului constă în cocă, astfel că vedeta o lasă la dospit timp de o oră, pentru că altfel gogoșile nu ies mari și pufoase.
De asemenea, pasul final, după ce aluatul este întins foarte bine, Sorin Bontea face forme cu paharul, le mai lasă la crescut jumătate de oră, apoi le trece la prăjit în ulei încins și desertul este gata. Poftă bună să aveți!
Citește și: Sorin Bontea este acum cel mai apreciat chef, dar stai să vezi cum arăta vedeta în tinerețe: ”Chipeș” / FOTO