Specialiștii trag un semnal de alarmă după moartea Corneliei Catanga. “Fiecare pacient are complicațiile lui”
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 27.03.2021 la 09:51
Actualizat pe 27.03.2021 la 09:51
Medicii recurg din nou la un semnal de alarmă în privința tuturor persoanelor care au simptome de COVID-19 și nu doresc ajutor din partea specialiștilor. După moartea Corneliei Catanga, medicii au dorit să sublinieze încă o dată cât de important este să mergi la spital când starea ta de sănătate nu e bună.
- Specialiştii trag din nou un semnal de alarmă
- Cornelia Catanga avea plămânii grav afectaţi
Când a ajuns la spital, medicii au diagnosticat-o pe Cornelia Catanga cu SARS-CoV-2, având ambii plămâni extrem de afectați.
Medicii trag un semnal de alarmă după decesul Corneliei Catanga
Interpreta de muzică lăutărească ar fi prezentat, de fapt, simptomele acestei boli de mai mult timp, însă a ales să se trateze acasă. Medicii vin din nou cu o atenționare și explică de ce este atât de important ca atunci când ne simțim rău sau prezentăm primele semne ale bolii să cerem ajutorul specialiștilor. Tratarea acasă poate fi fatală.
În prezent, la terapie intensivă sunt ocupate peste 1.300 de paturi, iar în ultima zi au avut loc aproximativ 120 de decese.
Când a cerut ajutorul medicilor, Cornelia Catanga de abia respira și era într-o stare foarte gravă. Artista a ajuns în toiul nopții la spital, după ce familia a sunat la ambulanță, însă a decedat dimineață, în jurul orei 5, Spitalul Universitar din Capitală.
Plămânii Corneliei Catanga erau afectați în proporție de 90%
Medicii i-au făcut două teste, un test rapid COVID, dar și unul PCR, ambele confirmând că artista suferea de coronavirus. Apropiații Corneliei Catanga spun că, de fapt, interpreta de muzică lăutărească nu ar fi prezentat simptome specifice bolii în ultimele zile, nu și-ar fi administrat singură tratamentul, iar cauza pentru care nu se simțea bine ar fi fost o infecție urinară.
Încă de acum două săptămâni, Cornelia Catanga a început să prezinte simptome precum: temperatură, stare de moleșeală și durere de cap. În ultimele zile, Cornelia Catanga s-a simțit din ce în ce mai rău, iar când a decis să ceară ajutorul medicilor era deja prea târziu, deoarece plămânii ei erau afectați în proporție de 90%.
Medicii revin și ne sfătuiesc să nu ne tratăm singuri acasă niciodată, mai ales dacă am mai suferit de alte afecțiuni în trecut, deși trăim cu impresia că avem o simplă răceală pe care o putem îndepărta.
Citește și: Irina Loghin, șocată la aflarea veștii că artista Cornelia Catanga a murit! ”Nu-mi venea să cred”